Het moment dat Cristiano Ronaldo de voetbalwetten ontsteeg

Reacties

Cristiano Ronaldo scoort altijd en overal, maar het belangrijkste clubtoernooi in Europa lijkt toch altijd nog nét iets extra's naar boven te halen bij de aanvaller. Vandaag precies twee jaar geleden bevestigt hij zijn status als Mister Champions League nog maar eens, door als speler van Real Madrid twee keer te scoren in Turijn. Zijn tweede goal, een ongelooflijke omhaal, levert hem zijn eerste staande ovatie van het Juventus-publiek op.

Het moment dat Cristiano Ronaldo de voetbalwetten ontsteeg
© Pro Shots

Een kort moment valt het stil in het Allianz Stadium. Waarschijnlijk uit ongeloof. Hebben de aanwezigen bij de Champions League-kraker tussen Juventus en Real Madrid dit nu echt gezien? Ronaldo maakt wel vaker bijzondere doelpunten, maar stijgt op deze dinsdagavond in april boven zichzelf uit. Letterlijk én figuurlijk.

Er is ruim een uur gespeeld, als er een misverstand is in de Juventus-verdediging. Giorgio Chiellini hoort Gianluigi Buffon niet uit zijn doel komen en tikt de bal langs de keeper, richting de achterlijn. Ronaldo is er (natuurlijk) als de kippen bij en probeert van de situatie te profiteren, maar de hoek is te lastig om zelf uit te scoren. De Portugees bewaart het overzicht en legt de bal op een presenteerblaadje voor Lucas Vázquez. Zijn schot wordt gekeerd door Buffon, die net op tijd terug in zijn doel is en de bal naar de zijkant bokst.

Daar pikt Dani Carvajal het speeltuig op. De rechtsback houdt Alex Sandro van zich af en geeft de bal blind voor met een stiftje, waardoor de bal vrij lang onderweg is. En dan gebeurt het. Al snel is duidelijk wat Ronaldo van plan is. De Portugees kiest met zijn rug naar het doel van Buffon positie en springt de lucht in. Zijn rechterbeen schiet omhoog en knalt de bal onhoudbaar in de hoek. Buffon komt niet eens in beweging. Het doelpunt is al een feit op het moment dat de keeper wil reageren.

Ronaldo heeft direct door dat hij iets speciaals heeft gedaan. Op het moment dat de mensen in het stadion en voor de tv's nog moeten beseffen wat er zojuist is gebeurd, wordt de Portugees gefeliciteerd door zijn al even verbaasde en enthousiaste ploeggenoten. Het leek een wonder en het was een wonder. 'Ronaldóóóóóó, Ronaldóóóóóó, Ronaldóóóóóó…', klinkt het uit het vak met de meegereisde Real-supporters.

Het geluid wordt steeds luider. Het duurt niet lang voordat de Juventus-fans hun bewondering delen in een eerbetoon en applaudiseren voor wat Ronaldo zojuist heeft geflikt. Dat de aanvaller er met deze goal voor heeft gezorgd dat eliminatie van hun favoriete ploeg nu een stuk dichterbij is gekomen, maakt voor even niet uit. De supporters van Juventus zijn liefhebbers van voetbal en zijn zojuist getuige geweest van een zeer bijzonder voetbalmoment. Daar moet voor geklapt worden.

© Pro Shots

Ronaldo lijkt zichtbaar geëmotioneerd wanneer hij na de 0-2 weer terug naar eigen helft loopt. De Portugees draait om zich naar het publiek, vouwt de handen samen tot vlak onder zijn kin en bedankt de mensen op de tribunes voor de staande ovatie. Daarna legt hij zijn rechterhand op zijn hart en maakt hij een klein buiging. Het is de aanbidding die hij in eigen stadion niet altijd heeft gekregen.

'Het was een geweldig moment', zegt de topscorer aller tijden van de Champions League na afloop van de 0-3 overwinning. 'Ik kan niet anders dan grazie zeggen. Dit is me nog nooit overkomen in mijn carrière.' Het goede gevoel over Juventus is geboren.

Op het moment dat Ronaldo besluit om na de derde Champions League-eindzege op rij een nieuwe uitdaging aan te gaan, denkt hij direct terug aan die dinsdagavond in april. Voor die supporters uit Turijn wil hij wel spelen. De toptransfer komt er. Ronaldo verruilt Real in de zomer van 2018 voor Juve en staat nu, na bijna twee seizoenen in Italiaanse dienst, op 53 doelpunten uit 75 officiële wedstrijden.

Het applaus dat hij op 3 april 2018 in ontvangst mocht nemen heeft hij nog regelmatig gehoord. Maar zijn finest moment in het Allianz Stadium beleefde hij toch echt als speler van Real. De kans dat dit moment ooit nog overtroffen wordt, lijkt bijzonder klein. Al weet je het bij Ronaldo maar nooit.

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.