Het meesterwerk van Gerrard: Rangers liefst 23 punten los van Celtic

Reacties

Rangers FC is hard op weg om voor de eerste keer sinds het faillissement van de club, waarbij het ook een andere naam kreeg, weer eens kampioen van Schotland te worden. De ploeg van Steven Gerrard staat na het verpulveren van Ross County liefst 23 punten voor op concurrent Celtic.

Het meesterwerk van Gerrard: Rangers liefst 23 punten los van Celtic
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
5 - 0
Ross County
Ross County

Celtic en Rangers verdeelden jarenlang de landstitels in Schotland, voordat laatstgenoemde club door financiële problemen in 2012 kopje onder ging. De 54-voudig landskampioen maakte een doorstart op het vierde niveau en speelt, na drie kampioenschappen in vier jaar, sinds het seizoen 2016/17 weer in de Premiership. Daar duurde het nog even voordat de strijd met Celtic weer opgepakt kon worden.

Celtic haalde de landstitels in de laatste jaren zonder al teveel moeite binnen en werd in de laatste negen jaar kampioen van Schotland. Een historische tiende titel op rij zit er echter niet in; tenzij er nog een wonder gebeurt. Celtic speelde zijn laatste drie competitiewedstrijden gelijk, terwijl Rangers maar blijft doordenderen. Zaterdagmiddag versloeg de ploeg van Gerrard Ross County met 5-0.

Rangers is simpelweg niet te stoppen. Van de 25 competitiewedstrijden werden er 22 gewonnen en drie gelijkgespeeld; verloren werd er nog niet. The Gers kregen dan ook pas zeven tegengoals in de competitie, terwijl zij zelf al 65 keer wisten te scoren. Het zijn ongelooflijke cijfers.

De voorsprong op Celtic is nog meer bijzonder. Rangers heeft na de zege op Ross County liefst 23 punten meer dan zijn aartsrivaal, die nog wel drie duels tegoed heeft. Het aftellen is begonnen voor de trouwe fans van Rangers, die in 2011 voor het laatst een kampioenschap vierden. En de plannen voor een standbeeld voor Liverpool-icoon Gerrard zijn ongetwijfeld al in de maak.

Premiership

Stand Premiership 2020/2021

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Glasgow Rangers
33
28
5
0
78-10
+68
89
2
Celtic
33
20
9
4
66-24
+42
69
3
Hibernian
33
16
8
9
44-31
+13
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.