Het is wachten op een toptransfer voor La Liga-sensatie En-Nesyri

Reacties

Laat in Spanje of Marokko de naam Youssef En-Nesyri vallen en menig voetballiefhebber begint te glimlachen. De spits lijkt al na één seizoen volstrekt onhoudbaar voor zijn club Leganés en dat is een enorm compliment voor de technische leiding.

Het is wachten op een toptransfer voor La Liga-sensatie En-Nesyri

Die leiding kreeg afgelopen zomer namelijk nogal wat kritiek te verduren toen er zes miljoen euro op tafel werd gelegd voor En-Nesyri, die daarmee in één klap de duurste aankoop uit de clubhistorie werd. En dat voor een spits die het seizoen ervoor geen basisplaats had bij Málaga. Zijn vier doelpunten in 25 optredens konden degradatie bovendien niet voorkomen.

Youssef En-Nesyri torent namens Marokko boven Sergio Ramos uit en kopt op het WK raak tegen Spanje.
Youssef En-Nesyri torent namens Marokko boven Sergio Ramos uit en kopt op het WK raak tegen Spanje.

Leganés kende echter geen twijfel. Op het WK in Rusland had En-Nesyri al zijn klasse laten zien met een uitstekende, doeltreffende kopbal tegen Spanje. Dat hij alleen tegen Spanje als invaller minuten maakte deerde Leganés niet. De club zag iets speciaals in de 1.89 meter lange spits en dat is niet voor niets. En-Nesyri is volledig tweebenig, technisch uitstekend en verrassend snel en wendbaar voor iemand van zijn lengte.

Pas eind oktober knokte En-Nesyri zich vast in de basis bij zijn nieuwe club, nog een maand later volgde zijn eerste competitiedoelpunt. Die treffer tegen Alavés op 23 november kreeg in 2018 geen vervolg meer. In 2019 is En-Nesyri echter volledig ontploft. In de laatste vijf wedstrijden was het zeven keer raak, aan degradatie denkt Leganés dankzij de Marokkaanse parel – die het spitsenprobleem van Marokko precies op tijd voor het toernooi om de Afrika Cup heeft opgelost - al niet meer.

Waar wel aan wordt gedacht? Een enorme transfersom. Leganés is een bescheiden club in Spanje met een beperkt budget en kan een flinke injectie goed gebruiken. 'Ik weet zeker dat de club een enorme klapper gaat maken met hem. Youssef kan probleemloos mee bij de topvijf van La Liga', zei ploeggenoot Juanfran al. Ook trainer Mauricio Pellegrino is onder de indruk. 'Hij moet nog iets rustiger worden. Als dat lukt, is hij een absolute topspeler. Hij wordt elke week beter en heeft zelf in de hand op welk niveau hij uiteindelijk eindigt.'

Youssef En-Nesyri in actie voor zijn vorige club Málaga, waar hij niet verzekerd was van een basisplaats.
Youssef En-Nesyri in actie voor zijn vorige club Málaga, waar hij niet verzekerd was van een basisplaats.

Zijn hattrick tegen Real Betis van vorig weekend zal de scouts die zich wekelijks verdringen op de tribune bij wedstrijden van Leganés alleen maar enthousiaster gemaakt hebben. Zijn eerste maakte hij met links na een uitstekende aanname, zijn tweede na een fraaie loopactie met rechts en zijn derde plaatste hij feilloos raak met links. In combinatie met zijn kopkracht biedt En-Nesyri het totale plaatje.

De 21-jarige En-Nesyri zelf is ondanks de vermeende belangstelling van clubs als AS Roma, AC Milan, Sevilla, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Arsenal vooral bezig met het nu. Zijn hattrick voelde als een cadeautje. 'Ik ga de wedstrijdbal aan mijn moeder geven, die is er altijd voor mij geweest', jubelde hij. Nog een paar maanden kan Leganés genieten van En-Nesyri, komende zomer zal hij een vaste waarde zijn in menig transferverhaal.

Real Sociedad
Real Sociedad
3 - 0
Leganés
Leganés
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.