Het gevoel van Ødegaard gaf Ajax en Leverkusen het nakijken

Reacties

Martin Ødegaard heeft zijn eerste dagen bij Real Sociedad achter de rug. De interesse uit Amsterdam en Leverkusen ten spijt, de aanvallende middenvelder had het beste gevoel bij de Baskische club.

Het gevoel van Ødegaard gaf Ajax en Leverkusen het nakijken

Ødegaard (20) heeft de fans van Real Sociedad alvast een voorproefje gegeven van zijn kunsten. Tijdens de eerste training deelde hij ogenschijnlijk met kinderlijk gemak een panna uit. De aanvallende middenvelder is sinds zijn keuze voor de Baskische club verlost van de onzekerheid. Hij kan zich helemaal richten op het voetbal.

Na zijn tijdelijke verblijf bij Vitesse was het voor de Noorse international tijdens zijn vakantie wikken en wegen. Ondanks een vernieuwd contract was een terugkeer bij Real Madrid niet aan de orde bij gebrek aan zicht op veel speeltijd. Hij had genoeg andere opties om uit te kiezen.

'Het klopt dat grote clubs mij wilden, clubs die in de Champions League en Europa League spelen. Met zulke alternatieven is het natuurlijk altijd een lastige keuze', zei Ødegaard tegen Noorse media. Onder meer Bayer Leverkusen en Ajax waren in de markt, al weigerde hij de beestjes bij de naam te noemen. 'Uit respect voor die clubs wil ik er niets specifieks over zeggen, maar ik kan wel bevestigen dat er veel interesse was.'

'Of je bij een topclub zit of bij bijvoorbeeld een club in Nederland, het gaat altijd om de speeltijd die je krijgt. Je moet ook voor een hoger niveau gaan en vertrouwen krijgen', schetste Ødegaard zijn overdenkingen. 'Mijn gevoel bij Real Sociedad was doorslaggevend.' San Sebastian is de komende twee jaar als huurling zijn werkterrein.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.