Het beroemde L-gebaar van Antony is ook voor de tienjarige Larissa

Reacties

Ajax heeft woensdag een video gepubliceerd over de bijzondere band tussen Antony en een jong meisje uit Brazilië. De tienjarige Larissa is een groot fan van de rechtsbuiten, die ze voor het eerst ontmoette in 2019. Onlangs was ze op uitnodiging van Antony in Nederland om een wedstrijd van Ajax bij te wonen.

Het beroemde L-gebaar van Antony is ook voor de tienjarige Larissa
© Pro Shots

Toen Antony nog voor São Paulo speelde, werkte de moeder van Larissa in de jeugdopleiding van de club. Ze was in die hoedanigheid in 2019 werkzaam rondom de Copa São Paulo, een toernooi voor jeugdteams van Braziliaanse clubs. Voorafgaand aan het toernooi scheerden Antony en zijn ploeggenoten hun hoofd kaal, als steunbetuiging aan Larissa. Bij het meisje werd op jonge leeftijd immers kanker vastgesteld. Ze heeft nog altijd een tumor en is nog in behandeling.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Als speler van São Paulo deed Antony mee aan het toernooi. Larissa mocht de kleedkamer in komen en sprak met de aanvaller, die vertelde dat hij op het toernooi doelpunten voor haar zou maken. Die belofte hield hij. Voorafgaand aan wedstrijden stapten ze samen het veld op. Er ontstond een bijzondere band; Larissa vond in de vriendschap ook steun tijdens haar intensieve medische behandeling.

In april van dit jaar stuurde Ajax een brief naar Larissa, waarin ze werd uitgenodigd om samen met haar moeder en zussen naar Amsterdam te komen. In de Johan Cruijff ArenA werd ze welkom geheten door Antony en kreeg ze een rondleiding van haar idool. Ze was aanwezig bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0). Omdat ze slechts dertig procent van haar zicht heeft, vertelde haar moeder op de tribune wat er allemaal gebeurde op het veld.

'Vanaf de eerste dag dat ik haar leerde kennen, geeft ze me veel kracht en inspiratie. Het is heel leuk om haar Amsterdam te kunnen laten zien', vertelt Antony op het clubkanaal van Ajax. De aanvaller maakt na zijn doelpunten geregeld een L-gebaar met zijn vingers en eert daarmee het jonge meisje. 'Ik maak de L niet alleen voor mijn zoontje, maar ook voor Larissa. Dat gebaar maak ik al sinds de Copa São Paulo. Toen Lorenzo werd geboren, kon ik het mooi combineren. Het is voor hem en voor haar. Ik zal het voor altijd blijven doen, wat er ook gebeurt en waar ik ook speel. Het gebaar is voor twee belangrijke personen in mijn leven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.