Het belletje waarmee Martínez zijn transfer van Ajax naar Man Utd in gang zette

Reacties

Lisandro Martínez heeft zijn droomtransfer van Ajax naar Manchester United zelf in gang gezet. Dat vertelt Erik ten Hag in het kerstnummer van Voetbal International.

Het belletje waarmee Martínez zijn transfer van Ajax naar Man Utd in gang zette

Ten Hag stapte afgelopen zomer zelf over van Ajax naar Manchester United. De voormalige succescoach van de Amsterdammers is belast met de zware taak de Engelse grootmacht uit het slop te trekken. In de dubbeldikke kersteditie van VI blikt hij uitgebreid terug op zijn eerste maanden bij de roemruchte club en kijkt hij vooruit.

Om United weer terug naar de top te loodsen, moest de selectie flink gerenoveerd worden. Na Christian Eriksen (transfervrij) en Tyrell Malacia (van Feyenoord) was Lisandro Martínez de eerste versterking waar United flink voor in de buidel tastte. Ajax ontving ruim 57 miljoen euro, een bedrag dat bovendien nog kan oplopen met tien miljoen euro aan bonussen.

In het interview staat Ten Hag uitgebreid stil bij de transfer van de Argentijn. 'Of ik het moeilijk vond om Martínez bij Ajax weg te halen? Ik heb daar zo'n fijne tijd gehad, hoe we daar samen het proces hebben beleefd. Vanuit het niets hebben we Ajax terug naar de Europese top gebracht. Dat project is me zo dierbaar geweest.'

'Maar Martínez wilde zelf hoe dan ook weg bij Ajax', zo schetst hij het proces rond de verdediger, die niet te klagen had over belangstelling. 'Als wij hem niet hadden genomen, was hij naar Arsenal gegaan. Die wilden hem sowieso hebben, hij was daar topprioriteit. Licha belde me op een gegeven moment: "Trainer, luister, ik ga hoe dan ook weg bij Ajax. Ik kan tekenen bij Arsenal, maar als u mij wil, dan ga ik naar Manchester United." Toen dacht ik: Ik moet mezelf en United ook niet in de voet schieten. Hij was echt niet gebleven in Amsterdam, dat was uitgesloten. Toen hebben we toegeslagen en is het rondgekomen.'

In Manchester ontpopte de latere wereldkampioen zich al snel tot vaste waarde. Hij zou bovendien navolging krijgen van een andere Ajacied: Antony, voor wie de werkgever van Ten Hag bijna honderd miljoen euro neertelde. Ten Hag bespreekt in het uitgebreide verhaal in de kerstspecial ook zijn komst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.