Het begint nu pas echt voor Oranje-concurrent Noord-Ierland

Reacties

In Nederland is het vertrouwen in Oranje grotendeels hersteld, maar toch moet de ploeg van Ronald Koeman nog vol aan de bak om een EK-ticket te bemachtigen. Dat heeft alles te maken met de prestaties van Noord-Ierland.

Het begint nu pas echt voor Oranje-concurrent Noord-Ierland

Het toch bescheiden voetballand heeft de eerste vier kwalificatiewedstrijden in Groep C gewonnen en is met twaalf punten de trotse koploper. Ook Duitsland, tweede met negen punten uit drie wedstrijden, morste nog niet. Oranje deed dat al wel door in eigen huis met 2-3 van de Duitsers te verliezen.

Door de deelname aan de Final Four van de Nations League speelde Oranje pas twee EK-kwalificatiewedstrijden. De achterstand op Noord-Ierland bedraagt inmiddels al negen punten en de mannen van Koeman hebben nog zes duels om dat verschil weg te poetsen. Dat het grote gat de ware situatie niet helemaal schetst, is ook een feit. Immers, Noord-Ierland speelde alleen nog tegen de 'zwakke broeders' Estland en Wit-Rusland.

Het doelsaldo na vier wedstrijden, zeven goals voor en twee tegen, is gezien de tegenstanders ook nog niet om over naar huis te schrijven. Toch krijgt Noord-Ierland, dat geen echte sterspeler heeft, veel complimenten. De nummer 33 van de wereldranglijst vormt een hecht team en vecht voor elke meter. Toch begint de EK-kwalificatie van de Noord-Ieren eigenlijk pas écht in september, wanneer er met Duitsland voor het eerst een écht sterke tegenstander wordt getroffen.

In oktober wacht Noord-Ierland vervolgens een uitwedstrijd tegen Nederland, een maand later komt Oranje op bezoek in Noord-Ierland. Drie dagen na die wedstrijd moet de ploeg van bondscoach Michael O'Neill zich melden in Duitsland. Daarna is direct duidelijk of de huidige jubelstemming bij de Noord-Ieren terecht is. 'Het verschil met Oranje is gemaakt, dat was precies het doel toen we in maart aan deze reis begonnen. Hopelijk voelen zij de komende periode een beetje extra druk', stookte O'Neill het vuurtje alvast flink op.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Noord-Ierland Vrouwen
Meer over Noord-Ierland Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.