Het astronomische salaris dat Neymar ook in coronatijden nog toucheert

Reacties

Ook in coronatijden kan Neymar nog een zeldzaam hoog miljoenensalaris tegemoet zien. De Braziliaan verlengde zijn contract zaterdag tot medio 2025 en gaat naar verluidt zo'n dertig miljoen euro per jaar toucheren.

Het astronomische salaris dat Neymar ook in coronatijden nog toucheert
© Pro Shots

Het oude contract van de 29-jarige Braziliaan liep tot medio 2022. Zaterdag tekende hij voor drie jaar bij. De genoemde dertig miljoen euro, hetgeen neerkomt op 625.000 euro per week, zou wel een lichte daling van zijn honorarium zijn.

Neymar zou die dertig miljoen euro nog wel flink kunnen aanvullen. De man die in 2017 voor liefst 222 miljoen euro overstapte van Barcelona naar PSG zou onder meer een riante bonus tegemoet kunnen zien als de Champions League gewonnen wordt. In de huidige editie van dat toernooi strandde PSG, tot frustratie van Neymar, in de halve finale. Manchester City schakelde de Parijzenaars uit.

Neymar vertelt buitengewoon blij te zijn met zijn nieuwe verbintenis. 'Ik ben zeer verheugd mijn avontuur hier voort te zetten. Ik ben gelukkig in Parijs en trots bij dit team te horen. Ik werk met geweldige medespelers en een geweldige coach bij een club met een fantastische historie. Dat alles doet me alleen maar meer in ons project geloven', aldus Neymar over PSG. Het winnen van De Cup met de Grote Oren is in Parijs al jaren de grote doelstelling.

Neymar wil daar zijn steentje aan bijdragen. 'Ik ben hier gegroeid als persoon en als speler. Hopelijk gaan we hier nog vele prijzen winnen.'

Ook de grote PSG-baas is verguld met het aanblijven van zijn superster. 'De ambities en toewijding van de spelers vormen de kern van het grote project bij PSG', aldus voorzitter Nasser Al-Khelaifi. 'Ik ben zeer trots dat Neymar zijn toekomst verbonden heeft aan de PSG-familie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.