Het appje dat Varela kreeg vanuit Spanje over Frenkie: 'Deze gast is ongelooflijk'

Reacties

Bruno Varela maakte als reservekeeper in 2018/19 het Champions League-avontuur van Ajax van dichtbij mee. Van de bijzondere lichting maakte Frenkie de Jong de meeste indruk op hem.

Het appje dat Varela kreeg vanuit Spanje over Frenkie: 'Deze gast is ongelooflijk'
© Pro Shots

Varela staat tegenwoordig weer wekelijks onder de lat in Portugal bij Vitória Guimarães, nadat hij Amsterdam afgelopen zomer achter zich liet. In anderhalf jaar kwam hij tot 270 officiële minuten namens de hoofdmacht van Ajax.

Varela kwam in een talentvolle selectie terecht met spelers als Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech en Donny van de Beek. Hij keek zijn ogen uit, vooral als De Jong aan het werk was. ‘Iedere training of wedstrijd deed hij wel iets speciaals’, blikt Varela terug. ‘Een controle, een dribbel of een pass. Het was iedere keer indrukwekkend als hij de bal had. Zijn moment in Madrid tegen Luka Modric en Vinícius was natuurlijk mooi, maar ik heb zoveel van zulke acties van hem gezien. Het was niet eens indrukwekkend voor me, omdat het eigenlijk heel normaal was voor Frenkie.’

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Appje vanuit Barcelona
Ook de spelers van Barcelona waren erg onder de indruk van De Jong toen hij net in Catalonië speelde. ‘Ik had contact met mijn landgenoot Nélson Semedo’, vertelt de doelman. ‘Hij stuurde me: "Deze gast is ongelooflijk." Ik zei tegen hem: "Behandel hem goed, want het is een goede jongen."'

Op VI Pro is het volledige verhaal te lezen over Bruno Varela, waarin hij spreekt over het grote hart van Hakim Ziyech, buurtbarbecues in Amstelveen, de buikschuiver van Marc Overmars en zijn nieuwe geluk in Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.