Het Ajax van Frankrijk: Botman onder de indruk van Lille

Reacties

Sven Botman heeft zijn eerste dagen als speler van Lille achter de rug. Zaterdagochtend trainde hij kort mee, 's middags had hij zijn eerste persconferentie in Noord-Frankrijk en daarna zag hij vanaf de tribune hoe de Ligue 1-club een oefenduel won van Anderlecht.

Het Ajax van Frankrijk: Botman onder de indruk van Lille
© Pro Shots

'Het was een lange dag, maar wel een goede. De wedstrijd was prima, ze hebben gewonnen en ik heb meteen een goede indruk gekregen van hoe ze spelen. Het ziet er goed uit, ik heb veel zin om te beginnen. Volgende week hebben we een oefenwedstrijd tegen AZ, ik hoop dat ik dan kan aansluiten, maar ik moet eerst goed fit worden. Ik wil het niet overhaasten', vertelt de twintigjarige verdediger.

Zijn eerste indrukken in Lille zijn positief. 'Het stadion is echt heel mooi, en echt heel groot. Het complex is ook erg mooi. Je kunt het wel een beetje vergelijken met Ajax, hoe het er allemaal uitziet. En ook wel qua opleiden en ontwikkelen van jonge spelers. Het Ajax van Frankrijk? Het lijkt er wel een beetje op ja.'

Binnenkort vertelt Botman op VI PRO waarom hij ervoor koos om Ajax na elf jaar te verlaten voor een avontuur bij de nummer vier van Frankrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lille
Meer over Lille
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer S. Botman
Meer over S. Botman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.