Eintracht Frankfurt heeft vrijdag op bezoek bij Union Berlin een nipte zege geboekt. Bas Dost bewees weer een stap dichter bij zijn goede vorm te zijn.

Union Berlin
1 - 2
Eintracht Frankfurt

Na zijn eerste basisplaats voor Eintracht Frankfurt vertelde Dost nog niet te zijn waar hij wilde zijn. Fysiek was hij nog niet ver genoeg, zo liet de spits weten na zijn 66 minuten in de Europa League tegen Arsenal. 'In het strafschopgebied ben ik normaal gesproken dodelijk. Op dit moment ben ik dat nog niet en dat zit me dwars. Maar het gaat allemaal nog komen', werd vorige week opgetekend uit de mond van Dost.

Acht dagen na die Europese ontmoeting voegde Dost de daad bij het woord. Op bezoek bij Union Berlin mocht hij zijn basisdebuut voor Eintracht maken in de Bundesliga. De spits toonde ook aan scherpte te hebben gewonnen.

Kort na rust kon Union-keeper Rafal Gikiewicz een schot van Filip Kostic niet adequaat verwerken, waarna Dost er als de kippen bij was om van dichtbij de ban te breken namens Eintracht. In de 82ste minuut kon hij daarom met een tevreden gevoel naar de kant, in de wetenschap dat door de 0-2 van zijn aanvalspartner André Silva na ruim een uur de zege nagenoeg zeker was.

Het werd nog even billenknijpen voor Dost en co. Op aangeven van voormalig ADO-aanvaller Sheraldo Becker tekende Anthony Ujah in de 86ste minuut voor de Berlijnse aansluitingstreffer en daarmee een spannende slotfase. De gelijkmaker van Union bleef achterwege. Eintracht is dankzij de eerste uitzege in de Bundesliga sinds april geklommen naar de zevende plaats.