Hertha geeft Ajax goede voorbeeld en bezorgt Bayern eerste verlies

Hertha BSC heeft vrijdagavond gestunt tegen de gedoodverfde kampioen Bayern München. De Beierse koploper, die dinsdag Ajax treft in de Champions League, verloor met 2-0.

Hertha BSC
Hertha BSC
2 - 0
Bayern München

Afgelopen dinsdag liep Bayern de eerste averij in de Bundesliga op. FC Augsburg snoepte de formatie van Niko Kovac de eerste punten van het seizoen af. Met Arjen Robben in de basis hoopte Der Rekordmeister zich te herstellen tegen de ploeg van Javairo Dilrosun en Karim Rekik, die allebei in de basis begonnen.

Al in de beginfase toonde de thuisploeg niet voor niets tien punten uit de eerste vijf duels te hebben. In de 23ste minuut kwam Hertha ook op voorsprong. Met een onhandige sliding werkte Jérôme Boateng Salomon Kalou naar de grond. Vedad Ibisevic benutte de strafschop vervolgens: 1-0.

De openingsgoal van Vedad Ibisevic.

Bayern ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, zo schoot Robben van dichtbij over. Op slag van rust was het feest voor de thuisploeg compleet toen Ondrej Duda het eindstation van een fraaie aanval was. Kalou gaf de bal mee aan Valentino Lazaro en de inzet van Duda verdween in het dak van het doel.

Na rust werd Hertha ver teruggedrongen, maar hielden de gastheren – zeker bij een stortvloed aan corners af en toe met kunst- en vliegwerk – stand. Bovendien was het opvallend dat Bayern wel continu aandrong, maar op de standaardsituaties na maar weinig écht uitgespeelde kansen creëerde. Robben haalde het einde van de wedstrijd niet, hij werd al in de 52ste minuut afgelost door de evenals Mats Hummels op de bank gestarte Thomas Müller.

De eerste nederlaag in de negen officiële duels van dit seizoen betekent ook dat Bayern na deze speelronde koploper af kan zijn. Borussia Dortmund en Werder Bremen staan maar twee punten achter, terwijl het gat met Borussia Mönchengladbach drie punten is. Hertha is qua punten op gelijke hoogte gekomen met Bayern, maar beschikt nog wel over een minder doelsaldo.

Bij Bayern kan het vizier nu op Ajax, dat dinsdag in de Allianz Arena te gast is. Beide ploegen wonnen hun eerste duel in Groep E. Bayern zegevierde op Portugese bodem bij Benfica (0-2), terwijl Ajax AEK Athene met een 3-0 nederlaag richting Griekenland stuurde.

In aanloop naar het duel werd er op VI PRO ingezoomd op de opvallende prestaties van Javairo Dilrosun.