Herstelde Stengs maakt weer speelminuten bij AZ

Reacties

Calvin Stengs zet dinsdag de volgende stap na het herstel van zijn zware knieblessure. De negentienjarige aanvaller deed een helft mee met AZ in een oefenduel met SC Cambuur. Het zijn de eerste speelminuten voor het talent sinds hij ruim een jaar geleden de knieblessure opliep.

Herstelde Stengs maakt weer speelminuten bij AZ

Stengs liep in de allereerste competitiewedstrijd van vorig seizoen (PSV-uit, 3-2 nederlaag) een loodzware kruisbandblessure op. Daarop werd hij in de Verenigde Staten geopereerd, vervolgens revalideerde hij in Nederland, om vorige maand - in de laatste fase van zijn herstel - voor even weer terug te keren naar de VS om daar met een chirurg te overleggen.

In augustus zette het pareltje uit de AZ-opleiding de volgende stap, door zich weer te laten zien op de training van de selectie van trainer John van den Brom. Hij maakte aan het einde van het seizoen 2016/17 al indruk en was op weg naar een basisplek, maar doordat hij tegen PSV zijn kruisband afscheurde, zat het nieuwe seizoen er toen al voor hem op.

Op het clubkanaal reageerde Stengs kort op zijn rentree. 'Ik ben blij en opgelucht om na een kleine veertien maanden weer mijn eerste minuten te maken. We gaan weer verder met waarmee ik bezig was. Ik ben nog bezig met dit traject, maar dat kan ik gaan afsluiten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.