Herboren Burgzorg leidt Heracles opnieuw langs FC Groningen

Voor de tweede keer dit seizoen heeft Heracles Almelo gewonnen van FC Groningen. Delano Burgzorg was andermaal de grote man bij de Almeloërs in een enerverende wedstrijd op Erve Asito.

Heracles Almelo
1 - 0
FC Groningen

Op 23 december stonden beide ploegen ook nog tegenover elkaar. Toen kwam Heracles als verrassende winnaar uit de strijd door een late goal van Adrian Szöke. Bij de return in Almelo was het al in de vierde minuut bijna raak. Ismail Azzaoui raakte de lat met een volley uit een vrije trap van Silvester van der Water.

Aan de andere kant was Jörgen Strand Larsen dicht bij een doelpunt. De spits, die al acht keer scoorde dit seizoen, haalde uit de draai uit, maar stuitte op de benen van doelman Janis Blaswich. Verder was het toch vooral Heracles dat de boventoon voerde in de eerste helft. In de 24ste minuut viel dan ook de openingstreffer voor de thuisploeg.

Na een lange bal van Robin Pröpper liet Miguel Ángel Leal zich eenvoudig aftroeven door Delano Burgzorg. De 22-jarige aanvaller verschalkte Sergio Padt vervolgens in de korte hoek: 1-0. De Amsterdammer was in zijn eerste 21 wedstrijden voor Heracles goed voor slechts twee doelpunten, maar was nu voor de vierde wedstrijd op rij trefzeker.

Lang bleef Heracles zonder veel problemen overeind, maar in het laatste kwart van de wedstrijd gooiden de bezoekers de schroom van zich af. Trainer Danny Buijs wisselde erg offensief, waarna Groningen een aantal serieuze kansen kreeg, onder anderen via Strand Larsen.

Heracles hield echter stand en boekte zo zijn vijfde overwinning in de laatste acht Eredivisie-duels. De formatie van Frank Wormuth staat nu op 25 punten, evenveel als nummer negen SC Heerenveen. FC Groningen blijft zesde.