Heracles Almelo heeft koploper PEC Zwolle in punten achterhaald. In de strijd om de laatste tickets voor de play-offs liet Telstar een kans liggen.

FC Dordrecht
1 - 3
Heracles Almelo

Heracles Almelo had vorige week de terugkeer naar de Eredivisie gevierd. De Tukkers wilden die promotie opluisteren met de titel om als kampioen terug te keren in de Eredivisie. Met een zege op FC Dordrecht kon de ploeg in punten naast koploper PEC Zwolle komen.

Samuel Armenteros zette Heracles halverwege de eerste helft op het goede spoor. Dordrecht sputterde wat tegen met de gelijkmaker van Samuele Longo. Maar na de tweede gele kaart voor Jari Schuurman moesten De Schapenkoppen het hoofd buigen voor de gasten uit Almelo. Sem Scheperman en Lasse Wehmeyer maakten het verschil aan de Krommedijk.

Helmond Sport
1 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Na een reeks van zes duels met een schamele oogst van twee punten was VVV-Venlo op weg weer eens het zoet van de overwinning te proeven. Uitgerekend Sven Braken, die afgelopen week zijn vertrek aankondigde, brak na ruim een uur de ban namens de Limburgers. Voor de ploeg van Rick Kruys was het doelpunt niet genoeg voor de winst. Jafar Arias tekende voor de gelijkmaker namens Helmond Sport, waardoor VVV nog steeds niet zeker is van de play-offs.

Telstar
Telstar
0 - 0
Willem II
Willem II

Met dank aan twee nipte overwinningen had Telstar zicht gehouden op een plekje in de play-offs. In de extra tijd van het duel met Willem II dachten De Witte Leeuwen de volgende zege te kunnen begroeten, toen David Min de begeerde 1-0 maakte. Maar tot groot ongenoegen van trainer Mike Snoei zag scheidsrechter Alex Bos in een overtreding van Glynor Plet de aanleiding om die goal af te keuren. Ondanks deze tegenvaller is Telstar nog niet helemaal uitgespeeld, al wordt het met een achterstand van vier punten met nog twee duels te gaan een meer dan lastige klus.

Roda JC Kerkrade
1 - 2
FC Eindhoven

FC Eindhoven had vooraf gerekend wat er voor nodig was om zich te verzekeren van een plek in de play-offs. Naast puntenverlies van Telstar moesten de Branders afrekenen met Roda JC Kerkrade. Dat deed de ploeg van Rob Penders met moeite. Mawouna Amevor werd met het benutten van de penalty in de 86ste minuut de matchwinner. De uitslag in Velsen maakte het Eindhovense feest compleet.

De Graafschap
2 - 1
MVV Maastricht

De Graafschap had en heeft nog een minieme kans op een plek in de play-offs. De Superboeren hielden die hoop in stand in een wedstrijd die in de eerste helft werd stilgelegd vanwege enkele bierglazen op het veld. MVV Maastricht had via Ruben van Bommel nog een antwoord op de 1-0 van Devin Haen. In de laatste minuut bezorgde Pim Lukassen De Graafschap alsnog de overwinning, die de Doetinchemmers nog steeds hoop biedt voor een plaats in de play-offs. Door de nederlaag is MVV nog niet helemaal zeker van de nacompetitie.