Heracles zet nieuwe stap richting Eredivisie, ook Willem II juicht

Heracles Almelo en Willem II hebben zondagmiddag goede zaken gedaan in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Ook Telstar wist te winnen, dankzij een winnende goal in de slotminuten.

Heracles Almelo
3 - 2
FC Den Bosch

Voor de thuiswedstrijd van Heracles Almelo tegen FC Den Bosch dwaalden de gedachten af naar de recordnederlaag van de Brabanders bij PEC Zwolle. Zover liet Den Bosch het in Erve Asito niet komen.

PEC stuurde Den Bosch eerder deze maand met een nederlaag van 13-0 (!) terug naar het zuiden. De start van de bezoekers in Almelo kon nauwelijks beroerder, want Lucas Schoofs opende binnen een minuut de score. Den Bosch kwam binnen een paar minuten langszij door een doelpunt van Rik Mulders, maar in de slotfase van de eerste helft liep Heracles alsnog weg. Samuel Armenteros en Teun van Grunsven (eigen goal) scoorden (3-1). Armenteros miste daarna nog een strafschop.

Vroeg in de tweede helft werd het toch nog spannend voor de thuisploeg, want Nikolaj Möller maakte er 3-2 van. Den Bosch hield zo lang hoop op een stuntje in Almelo, maar zover kwam het niet. Heracles boekte zijn vijfde competitiezege op rij en nadert koploper PEC weer tot op drie punten.

De voorsprong op nummer drie Almere City bedraagt nu veertien punten. De Flevolanders hebben nog wel een duel extra te spelen.

Willem II
Willem II
2 - 0
MVV Maastricht

In Tilburg stonden subtopper Willem II en MVV Maastricht zondag tegenover elkaar. Het waren de gastheren die na een kleine twintig minuten de score openden via Elton Kabangu. Na goed werk van Niels van Berkel vond de aanvaller, die afgelopen week ook al tweemaal trefzeker was tegen ADO Den Haag, de korte hoek: 1-0. MVV kwam daar niet meer van terug en incasseerde in de extra tijd ook nog een tweede treffer: Joeri Schroijen was trefzeker tegen zijn oude club.

Telstar
Telstar
1 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Telstar en TOP Oss leken lange tijd af te stevenen op een doelpuntloze remise, maar in de 93ste minuut was het tóch nog raak. Glynor Plet sloeg toe en hielp Telstar zo weer het linkerrijtje in.