Heracles wil Vitesse 'unieke achterstand' aansmeren

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De lunchwedstrijd van zondag wordt betwist tussen Heracles Almelo en Vitesse.

Heracles wil Vitesse 'unieke achterstand' aansmeren
 
Speelronde8
Aftrap12.30 uur
ScheidsrechterAllard Lindhout

• Bij het ingaan van de interlandperiode bekleedde Heracles Almelo de twaalfde plaats met acht punten uit zeven wedstrijden. Vitesse veroverde zes punten meer en stond daarmee knap derde.

• Heracles Almelo zette maar twee van de twaalf eerdere Eredivisie-thuiswedstrijden tegen Vitesse in winst om. De Arnhemmers triomfeerden viermaal en de helft van de duels eindigde onbeslist.

• Tijdens het seizoen 2015/16 werkten deze teams een memorabele bekerconfrontatie af. De Arnhemmers verloren met 4-1 van Heracles, mede door rode kaarten voor Renato Ibarra, Marvelous Nakamba en Guram Kashia. Wegens aanmerkingen op de arbitrale leiding werd ook trainer Peter Bosz weggestuurd.

• In de Eredivisie-duels die Heracles dit seizoen speelde, kwamen telkens beide teams minimaal eenmaal tot scoren. De Almeloërs zijn de enige ploeg waarop deze statistiek van toepassing is.

Bij het KNVB-bekerduel Heracles Almelo - Vitesse in 2015 werden drie spelers van de Arnhemmers van het veld gestuurd.
Bij het KNVB-bekerduel Heracles Almelo - Vitesse in 2015 werden drie spelers van de Arnhemmers van het veld gestuurd.

• Opmerkelijk is dat achttien van de laatste twintig competitiegoals die Heracles liet aantekenen tegen Vitesse in de tweede helft vielen.

• Heraclied Brahim Darri wacht al bijna een jaar op een Eredivisie-treffer. De voormalige speler van Vitesse trof op 6 november 2016 voor het laatst doel, uitgerekend tegen de Arnhemmers.

• Vitesse heeft dit Eredivisie-seizoen in uitwedstrijden nog geen seconde op achterstand gestaan, als enige club.

• Heracles Almelo - Vitesse is een bijzonder duel voor Thomas Bruns, die afgelopen zomer van de Heraclieden overstapte naar Arnhem. De middenvelder speelde 175 Eredivisie-duels voor de Almeloërs, waarmee hij de vijfde plaats bezet in dit klassement.

De laatste vijf Eredivisie-edities van Heracles Almelo - Vitesse:

SeizoenUitslag
2012/133-5
2013/142-2
2014/151-1
2015/161-1
2016/170-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.