Heracles vierde na doelpuntenfestijn in Heerenveen

Heracles Almelo heeft op spectaculaire wijze afgekerend met SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion kregen de bezoekers liefst acht doelpunten voorgeschoteld.

sc Heerenveen
3 - 5
Heracles Almelo

Heerenveen begon goed aan de wedstrijd en probeerde Heracles op eigen helft vast te zetten, maar vanuit het niets waren het de bezoekers die na een klein kwartier op voorsprong kwamen. Adrián Dalmau mocht volledig vrijstaand een voorzet van Bart van Hintum binnentikken.

Het bleef niet bij die ene tegenvaller voor SC Heerenveen, want halverwege de eerste helft ging Kik Pierie geblesseerd naar de kant en op slag van rust moest ook Daniel Høegh de strijd staken. Nog net voor de hervatting kwam de thuisclub echter nog op gelijke hoogte via Sam Lammers, die scoorde uit een vrije trap van Arber Zeneli.

Lang kon Heerenveen niet genieten van de gelijke stand, want in de 49ste minuut zorgde Lerin Duarte tegen zijn oude club voor 1-2. Het was de aanzet tot een zeer spectaculaire tweede helft, waarin de doelpunten elkaar snel opvolgden. Lammers zorgde vier minuten later met een benutte strafschop voor 2-2.

Kristoffer Peterson zorgde uit een onterecht gegeven vrije trap voor de derde voorsprong van Heracles, maar opnieuw toonde Heerenveen veerkracht. Morten Thorsby kopte de gelijkmaker binnen. Op de 3-4 van Peterson in de 72ste minuut, zijn zesde van het seizoen, hadden de Friezen geen antwoord meer. Het werd zelfs nog erger. Twee minuten voor tijd zorgde Mo Osman met het mooiste doelpunt van de middag voor het slotakkoord.

Door de overwinning heeft Heracles Almelo nu tien punten uit vijf wedstrijden, waardoor het nu de nummer vier is in de Eredivisie. SC Heerenveen bezet met vijf punten minder de twaalfde plaats.