Heracles-smaakmaker Monteiro verkiest Ligue 2 boven Eredivisie

Reacties

Heracles Almelo is Jamiro Monteiro na één seizoen alweer kwijt. De 24-jarige smaakmaker gaat per direct verder bij FC Metz, dat uitkomt in de Ligue 2, het tweede niveau van Frankrijk.

Heracles-smaakmaker Monteiro verkiest Ligue 2 boven Eredivisie

Monteiro was afgelopen seizoen de uitblinker in het Polman Stadion. Hij deed in alle 34 competitieduels mee, waarvan vier keer als invaller. Hij maakte in die wedstrijden vier doelpunten.

Monteiro, een Rotterdamse Kaapverdiaan, werd in 2012 gewogen en te licht bevonden bij de beloften van FC Dordrecht. In 2014 kwam hij op amateurbasis terecht bij de beloften van SC Cambuur, maar in Leeuwarden maakte hij al snel grote stappen. Vorig jaar pikte Heracles Monteiro (die nog een contract tot medio 2020 heeft) op, maar de club van trainer Frank Wormuth verkoopt hem nu alweer door.

Metz werd vorig jaar laatste in de Ligue 1 en komt dit seizoen dus uit op het tweede niveau. 'Ik heb een prachtig jaar bij Heracles Almelo beleefd', aldus Monteiro. 'De club heeft mij de kans gegeven me in de Eredivisie te laten zien. Daar wil ik iedereen voor bedanken. Ik zal de club, mijn teamgenoten en de supporters missen en wens ze alle goeds voor komend seizoen. Uiteraard zal ik Heracles Almelo vanuit Frankrijk blijven volgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.