Heracles pikt tweede zomeraanwinst op bij FC Emmen

Reacties

Nikolai Laursen speelt ook komend seizoen in de Eredivisie. De 23-jarige Deen maakt de overstap van FC Emmen naar Heracles Almelo. Daar heeft hij een driejarig contract getekend, met een optie op nog een seizoen.

Heracles pikt tweede zomeraanwinst op bij FC Emmen
© Pro Shots

Laursen speelde in de jeugd van Brøndby, voor hij in 2015 de overstap maakte naar PSV. Na vier jaar in Eindhoven, en vijftig competitiewedstrijden voor Jong PSV, vertrok hij naar Emmen. Daar kende de technisch begaafde aanvaller een prima eerste jaar in de Eredivisie. Als rechtsbuiten was hij goed voor vier doelpunten in achttien duels.

Tijdens het voorbije seizoen belandde Laursen op de bank in Emmen en werd hij vooral gebruikt als invaller. De linkspoot kon niet voorkomen dat de Drentse club via de play-offs degradeerde uit de Eredivisie. Na dat pijnlijke seizoensslot was er voor Laursen nog wel een toetje, hij nam met Jong Denemarken deel aan het EK Onder-21 waar Duitsland in de kwartfinales na strafschoppen te sterk was.

Ondanks de degradatie van Emmen blijft Laursen dus op het hoogste niveau in Nederland actief. Hij is na Bilal Basaçikoglu de tweede zomeraanwinst van Heracles, dat rek in de kwaliteiten van de Deen ziet. In Almelo moet Laursen voor de rechtsbuitenpositie normaal gesproken concurreren met landgenoot Kasper Lunding en Ismail Azzaoui, die ook centraal in de aanval kan spelen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.