Heracles-pechvogel Hardeveld weer onder het mes

Reacties

Heracles Almelo kan dit kalenderjaar geen beroep meer doen op Jeff Hardeveld. De 25-jarige linksback heeft last van klachten in de lies- en buikwandstreek en gaat onder het mes.

Heracles-pechvogel Hardeveld weer onder het mes
© Pro Shots

Hardeveld wordt zijn hele carrière al geteisterd door blessureleed, maar tot nu toe was dat vooral aan zijn knie. Nadat hij in 2014 de overstap maakte vanuit de jeugdopleiding van Feyenoord naar FC Utrecht stond hij drie seizoenen op rij langdurig aan de kant wegens knieklachten. Eenmaal bij Heracles scheurde hij in 2018 opnieuw de voorste kruisband van zijn rechterknie af.

In Almelo knokte hij zich na het vertrek van Lennart Czyborra naar Atalanta Bergamo toch weer terug in de basis. In de afgelopen zestien Eredivisie-duels van Heracles had hij allemaal een basisplaats, maar tegen Ajax viel hij afgelopen zondag twintig minuten voor tijd uit. Op de clubsite van de Almeloërs legt hij nu uit waarom.

'Ik heb eigenlijk aan beide kanten last van de lies- en buikwandstreek. Daar worden vrijdag matjes geplaatst om het probleem te verhelpen. We kiezen ervoor om het nu te doen zodat ik de tweede seizoenshelft weer fit en pijnvrij aan de start kan verschijnen. Ik loop hier al een tijdje mee en het wordt elke keer iets erger. Tegen Ajax schoot het er ook weer in. Dat is allemaal niet ideaal, vandaar dat we er voor gekozen hebben nu te laten opereren', aldus Hardeveld.

De linksback mist daardoor de wedstrijden tegen AZ, Feyenoord, Fortuna Sittard, SC Heerenveen en FC Groningen. Giacomo Quagliata lijkt zijn logische vervanger. De twintigjarige vleugelverdediger kwam in januari over uit Italië en maakte in de Johan Cruijff Arena als invaller zijn Eredivisie-debuut. Ook Robin Pröpper viel geblesseerd uit in Amsterdam, maar zijn blessure valt mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.