Heracles nadert topvijf dankzij Dessers en geklungel Emmen

Reacties

Heracles Almelo heeft zaterdag zonder veel moeite van FC Emmen gewonnen. Cyriel Dessers was opnieuw belangrijk voor de thuisploeg.

Heracles nadert topvijf dankzij Dessers en geklungel Emmen
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 0
FC Emmen
FC Emmen

Dessers heeft een groot aandeel in de goede resultaten van Heracles in de Eredivisie. De Belgische spits stond voor het duel met Emmen al op vijf competitietreffers en kreeg in de derde minuut al een mogelijkheid om zijn totaal op te krikken. Dessers ging alleen op Dennis Telgenkamp af, maar de doelman verhinderde dat Dessers hem omspeelde door de bal af te pakken met een tackle.

Hoewel Heracles niet waanzinnig sterk speelde, had Emmen op een aardige openingsfase na weinig in de melk te brokkelen. Het opvallendste moment met een speler van de uitploeg in de hoofdrol was de actie van Glenn Bijl, die zijn arm in het gezicht van Sylvester van der Water plantte. Hij werd niet bestraft na beraad tussen scheidsrechter Sander van der Eijk en de VAR.

Na een gevaarlijke poging van Joey Konings opende Dessers in de 31ste minuut de score. Directe tegenstander Keziah Veendorp gleed weg en liet Dessers vrij inkoppen bij een goede voorzet van Van der Water. De inzet van de 24-jarige aanvaller belandde via Telgenkamp in het doel: 1-0. Door zijn goal staat Dessers samen met Oussama Idrissi en Vangelis Pavlidis gedeeld tweede op de topscorerslijst van de Eredivisie achter Donyell Malen.

Geklungel
In de tweede helft verzuimde Heracles te profiteren van het niet al te beste optreden van de Emmen-defensie. Na knullig verdedigen van Michael Heylen had Alexander Merkel de bal voor het intikken, maar zijn inzet was te zacht en Heylen voorkwam de 2-0. In minuut 59 was het alsnog raak: uit een voorzet van Lennart Czyborra werkte Veendorp de bal in eigen doel.

Daardoor was de hoop voor Emmen op een goed resultaat grotendeels vervlogen. Een derde tegengoal bleef de bezoekers met enig geluk bespaard. Een fraaie stift van Orestis Kiomourtzoglou belandde in het zijnet, Dessers schoot van dichtbij hoog over en de inzet van invaller Dabney dos Santos werd net voor de lijn gekeerd door Bijl.

Door de zege is het verschil tussen nummer zes Heracles Almelo en FC Utrecht slechts een punt, al komt de ploeg uit de Domstad deze zaterdagavond in actie op bezoek bij Vitesse.

Heracles Almelo Nederland

FC Emmen Nederland

FC Emmen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
4
PSV
26
14
7
5
54-28
+26
49
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.