Willem II is zaterdagavond hard onderuit gegaan op bezoek bij Heracles Almelo. Trainer Zeljko Petrovic leek de boel op de rit te hebben in Tilburg, maar wat hij in Almelo zag zal hem zorgen baren richting de slotweken van de competitie.

Heracles Almelo
4 - 0
Willem II
Willem II

Petrovic leed in zijn eerste weken als opvolger van Adrie Koster nog grote nederlagen tegen Feyenoord (5-0) en FC Utrecht (0-6), maar kreeg Willem II daarna aan de praat en pakte acht punten in vier duels. Dat daar een 1-0 nederlaag tegen AZ op volgde, viel nog mee te leven. Maar dat zal absoluut niet gelden voor de verliespartij tegen Heracles.

Al na zes minuten leek het een lastige avond te gaan worden voor Willem II, toen Sinan Bakis raak kopte uit een corner van Rai Vloet. Zes minuten voor rust scoorde de Duits-Turkse spits ook bij zijn tweede kans van de avond. Hij tikte eenvoudig binnen op aangeven van Kasper Lunding en maakte zo zijn zesde goal van het seizoen.

Willem II had daar weinig tegenover kunnen stellen en Petrovic probeerde in de rust iets teweeg te brengen door de ongelukkig spelende Mike Trésor te vervangen door Che Nunnely, maar het was Heracles dat meteen na de hervatting alle hoop op een comeback wegnam. Robin Pröpper knikte in zijn honderste duel voor de club raak uit een voorzet van Vloet.

Willem II-verdediger Sebastian Holmén sloeg van frustratie met zijn vuisten op de grond, want hij wist: dit was een verloren avond. Vloet maakte de nederlaag voor de zwak spelende bezoekers nog wat pijnlijker met zijn veertiende van het seizoen. Heracles houdt daardoor zich op de play-offs. Willem II heeft twee weken om de wonden te likken, voordat RKC wacht.