Heracles legt FC Groningen in slotfase op pijnbank en haalt opgelucht adem

Reacties

Na drie nederlagen op rij is Heracles Almelo erin geslaagd een wedstrijd te winnen in de Eredivisie. In het eigen Erve Asito werd FC Groningen zaterdagavond dankzij een late treffer van Orestis Kiomourtzoglou en een eigen doelpunt van Neraysho Kasanwirjo verslagen. Heracles klimt naar de veertiende plaats, terwijl het FC Groningen maar niet lukt om de aansluiting te vinden bij de clubs in het linkerrijtje.

Heracles legt FC Groningen in slotfase op pijnbank en haalt opgelucht adem
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
4 - 2
FC Groningen
FC Groningen

FC Groningen begon nog wel zo goed, want net als in de verlenging van de gewonnen bekerwedstrijd tegen Excelsior (2-4) toonde het koppel Tomas Suslov-Jörgen Strand Larsen aan van waarde te kunnen zijn voor De Trots van het Noorden. Na negen minuten schoot Strand Larsen bij de eerste paal binnen na een goede actie van Suslov. Daarmee maakte de Noor zijn vijfde competitiedoelpunt sinds begin november; geen speler in de Eredivisie scoorde sinds begin vorige maand vaker dan Strand Larsen, blijkt uit de statistieken van Opta.

FC Groningen hoopte die snelle voorsprong een passend vervolg te geven, maar dat lukte niet. Heracles werd sterker en sterker en kreeg serieuze kansen: een kopbal van Mats Knoester werd over de lat getikt door Peter Leeuwenburgh, terwijl Bilal Basacikoglu even later na een mooie pass van Nikolai Laursen op Leeuwenburgh stuitte en de rebound niet was besteed aan Lucas Schoofs. Na 31 minuten mocht Heracles alsnog juichen: Basacikoglu kopte na een afgemeten voorzet van Giacomo Quagliata knap tegendraads raak.

© Pro Shots

Even later werd het zelfs 2-1 voor de gastheer van trainer Frank Wormuth: met de buitenkant van de voet plaatste Laursen de bal na een lage voorzet van Kaj Sierhuis in de verre hoek. FC Groningen had reden tot klagen, want in de aanloop naar die treffer leek er een duidelijke overtreding te worden gemaakt op Wessel Dammers. Desondanks liet scheidsrechter Serdar Gözübüyük doorspelen. Danny Buijs greep in de rust in en slachtofferde Dammers en Marin Sverko; Damil Dankerlui en Daniël van Kaam kwamen in de ploeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FC Groningen speelde in het eerste kwartier na rust niet veel klaar. Daarna kreeg men een goede kans via Cyril Ngonge, maar de buitenspeler mikte voorlangs. Ondertussen bleef Heracles dreigen: Kiomourtzoglou liet een goede kans liggen en Knoester raakte de lat. Het was FC Groningen-invaller Romano Postema die het scorebord elf minuten voor tijd in beweging kreeg: de spits kopte raak na een vrije trap van Laros Duarte. FC Groningen hoopte stiekem op meer, maar liep in het mes van Heracles. Kiomourtzoglou kopte raak uit een hoekschop en later werkte Kasanwirjo de bal achter zijn eigen doelman na een hard schot van Quagliata.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
12
FC Groningen
34
9
9
16
41-55
-14
36
13
Go Ahead Eagles
34
10
6
18
37-51
-14
36
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Heracles Almelo Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.