Heracles verstevigt mede dankzij curieuze 'stuiterbalgoal' koppositie in KKD

Heracles Almelo heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie zaterdagavond verstevigd door een simpele overwinning op TOP Oss. De lijstaanvoerder was voor rust al klaar met de Brabanders, die het slachtoffer werden van de kopkracht (met wat geluk) van uitblinker Lucas Schoofs.

Heracles Almelo
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

Heracles had geen kind aan laagvlieger TOP Oss, dat in de openingsfase in Almelo door de thuisploeg werd overlopen. Middenvelder Schoofs besliste het duel in een tijdsbestek van drie minuten. Na ruim een kwartier kopte de Belg snoeihard raak uit een hoekschop van Marko Vejinovic. Niet lang daarna nam Schoofs ook de 2-0 voor zijn rekening.

De tweede Almelose treffer viel op nogal onorthodoxe wijze. Schoofs schoot na een hoekschop tegen de lat, waarna de bal daarna bovenop de lat stuiterde en Schoofs de bal alsnog binnen kon koppen. Keeper Thijs Jansen van Top Oss ging niet helemaal vrijuit bij de opmerkelijke 2-0. Heracles is door de kopgoals van Schoofs dit seizoen de meest trefzekere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie met het hoofd: negen kopdoelpunten.

Heracles verzuimde in de eerste helft verder uit te lopen, maar kwam na een uur alsnog op 3-0. Thomas Bruns werd in het strafschopgebied naar de grond gewerkt, waarna Emil Hansson de toegekende penalty binnen schoot. Voor de Zweedse aanvaller was het zijn negende competitiedoelpunt van het seizoen.

TOP Oss noteerde in negentig minuten slechts één schot op het doel van Heracles-doelman Michael Brouwer. Het was voor het eerst sinds oktober 2020 dat een ploeg in de Keuken Kampioen Divisie slechts één keer op het doel van de tegenstander schoot. Dat was toen het geval bij NAC Breda-Jong Ajax (4-0). Heracles verstevigt door de ruime zege de eerste plaats. Achtervolger PEC Zwolle speelt later vanavond in Breda tegen NAC.