Heracles juicht nu wel in Limburg, ADO wint dankzij twee goals in één minuut

Het tweede bezoek aan Limburg in vier dagen tijd is voor Heracles Almelo een stuk beter bevallen dan het eerste. Na de 3-1 nederlaag van vrijdag tegen VVV-Venlo won de ploeg van John Lammers maandag van MVV Maastricht: 0-2. ADO Den Haag en Telstar pakten eveneens de volle buit.

MVV Maastricht
0 - 2
Heracles Almelo

Heracles zit de laatste tijd niet in zijn beste fase en haalde uit de eerste vijf competitiewedstrijden van dit kalenderjaar slechts vier punten. Daardoor nam de spanning in Almelo wat toe, maar de driepunter van maandag bij de wegzakkende seizoensurprise MVV biedt weer wat lucht. Heracles heeft nu acht punten meer dan nummer drie van de ranglijst Almere City.

In Maastricht was Anas Ouahim met twee goals de gevierde man. Hij opende al vroeg de score, nadat Lars Schenk een voorzet niet goed had weggewerkt. Tien minuten na rust maakte Ouahim op aangeven van Nikolai Laursen ook de 0-2. Tussendoor had MVV nog een paar goede kansen om zelf te scoren gekregen, maar bij de thuisploeg stond het vizier niet op scherp. Vooral Koen Kostons, met een enorme kans vlak voor rust, baalde als een stekker.

Jong FC Utrecht
0 - 1
Telstar
Telstar

MVV heeft nu nog maar drie punten meer dan Telstar, dat hoopt op een plek in de play-offs en maandag goede zaken deed met een overwinning op Jong FC Utrecht. Tom Overtoom werd in de Domstad de matchwinner. Bij Utrecht maakte Tommy St. Jago zijn eerste speelminuten van dit seizoen: de verdediger is terug van een zware knieblessure. Hij werd al na een halfuur naar de kant gehaald – onduidelijk is nog of St. Jago toch weer last kreeg van zijn knie.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 2
ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de stijgende lijn te pakken en won maandag van Jong PSV dankzij twee goals in een minuut. Razendsnel nadat Max de Waal de score had geopend, verdubbelde Xander Severina met een schitterend schot de Haagse marge. Jong PSV kwam nog voor rust terug tot 1-2, door een benutte strafschop van Jason van Duiven, maar verder kwamen de Eindhovenaren niet. ADO kwam nog wel met de schrik vrij toen Sonny Stevens de bal op de paal terecht zag komen.