Heracles houdt koppositie tóch nog in handen, MVV en PEC halen flink uit

Heracles Almelo heeft vrijdagavond ternauwernood de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie behouden. Achtervolgers MVV Maastricht en PEC Zwolle boekten klinkende zeges.

Willem II
Willem II
1 - 2
Heracles Almelo

Bij Heracles vielen deze week harde woorden, nadat tegen Almere City FC een 0-2 voorsprong werd verkwanseld. Op bezoek bij Willem II kregen de Almeloërs wel kansen in de eerste helft, maar hetzelfde gold voor de thuisploeg. Kort na rust was het raak voor de Tilburgers: Jizz Hornkamp werkte binnen uit een hoekschop van Nick Doodeman.

Heracles gaf zich echter niet gewonnen. Samuel Armenteros raakte nog de lat, maar even later knikte Lucas Schoofs alsnog de gelijkmaker binnen: 1-1. In een kolkend Koning Willem II Stadion kregen beide ploegen vervolgens kansen op een winnende treffer. Zo raakte Matthias Verreth names de thuisploeg de lat met een prachtige vrije trap. In negentigste minuut sloeg Thomas Bruns vervolgens toe. Op aangeven van Schoofs werkte hij de 1-2 binnen, waardoor Heracles tóch nog de koploper van de KKD blijft. Willem II ziet de topdrie verder uit het zicht verdwijnen.

MVV Maastricht
4 - 0
Helmond Sport

MVV stuntte vorige week met een 0-1 zege op PEC Zwolle en zag vrijdagavond in De Geusselt sterkhouder Jarne Steuckers terugkeren. Halverwege de eerste helft was het Ruben van Bommel die de score opende. De achttienjarige spits punterde raak langs Mike Havekotte. Even later was Van Bommel de aangever bij de 2-0 van Nicky Souren. Direct na rust maakte Koen Kostons er uit een hoekschop al 3-0 van.

In de slotfase viel op wel heel klungelige wijze ook nog de 4-0. Helmond-verdediger Robin van der Meer wilde de bal van dichtbij terugspelen op zijn doelman, maar die kwam net zijn doel uit gesprint en zag de bal in het lege doel rollen. MVV boekte zo de grootste zege van het seizoen, maar door de late treffer van Heracles grepen de Limburgers wel nét naast de koppositie.

Op VI PRO stonden we onlangs uitgebreid stil bij het geheim achter de droomstart van MVV:

TOP Oss
TOP Oss
0 - 5
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Ook bij PEC Zwolle was het deze week onrustig. Een groep supporters eiste zelfs het vertrek van trainer Dick Schreuder na de zeperd tegen MVV. Vrijdag schoten de Zwollenaren echter uit de startblokken in Oss. Younes Taha opende binnen zes minuten al de de score met een geplaatst schot.

Via twee treffers van Lennart Thy, Thomas van den Belt en de eerste van Daijiro Chirino in het shirt van PEC liep de ploeg van Schreuder daarna verder uit. PEC blijft door de klinkende zege in het spoor van Heracles en MVV.