Heracles helpt Groningen weer eens aan uitzege

FC Groningen behoudt aansluiting met de subtop. De ploeg van coach Ron Jans zegevierde op bezoek bij Heracles Almelo met 2-1. De thuisclub kwam nog wel op voorsprong, maar verdedigde weer eens knullig.

Heracles helpt Groningen weer eens aan uitzege

Martin Pieckenhagen maakte dit seizoen al vaak een moedeloze indruk in het doel van Heracles. De Duitser was meermaals kansloos door fouten van zijn verdedigers en zulks geschiedde ook tegen Groningen, dat overigens volledig terecht de zege claimde.

De eerste fout van de Heracles-defensie was het vrijlaten van Stefan Nijland in de 24ste minuut. De jonge aanvaller kreeg in het centrum alle tijd en ruimte om aan te leggen voor een geplaatst schot en de gelijkmaker aan te tekenen. Ook aan de 1-2 van Koen van de Laak ging weinig doortastend verdedigen vooraf.

Daarmee deed Heracles zichzelf te kort want na elf minuten spelen was de uitgangspositie nog zo fraai geweest. Kwame Quansah had zijn ploeg met een curieuze treffer aan een vroege voorsprong geholpen. De Ghanees kopte in eerste instantie tegen de onderkant van de lat. De bal stuiterde vervolgens op de lijn en nog een keer tegen de onderkant van de lat, waarna Quansah met zijn knie het beslissende zetje gaf.

Doordat Heracles na de achterstand niet meer bij machte was terug te komen, smaakte Groningen weer eens het zoet van een uitoverwinning. De laatste vier uitbeurten hadden de noorderlingen slechts één punt opgeleverd. Heracles stelt zich steeds meer kandidaat voor degradatievoetbal.

Bekijk hier al onze video's