Heracles doet zaken met Feyenoord en heeft 'nieuwe defensie' rond

Reacties

Heracles Almelo heeft opnieuw een verdediger aangetrokken. De club huurt Mimeirhel Benita voor een seizoen van Feyenoord, dat zijn contract verlengt tot medio 2026. Na een verhuurperiode aan Excelsior trekt de rechtsback nu dus naar het oosten van het land.

Heracles doet zaken met Feyenoord en heeft 'nieuwe defensie' rond
© NESImages.nl

Benita doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam tot nu toe tot zes optredens in de Rotterdamse hoofdmacht. Vorig jaar leende Feyenoord hem uit aan stadgenoot Excelsior. Daar begon Benita als reserve, maar trainer Marinus Dijkhuizen deed later wel een beroep op hem als basisspeler. Met Benita op het veld degradeerde Excelsior begin deze maand uit de Eredivisie na een tweeluik tegen NAC Breda in de play-offs.

Excelsior gaat naar de Keuken Kampioen Divisie, maar Benita blijft op het hoogste niveau actief. Bij Heracles is hij al de vierde verdedigende versterking van deze zomer. De club uit Almelo trok eerder centrumverdedigers Damon Mirani en Ivan Mesik en linksback Lorenzo Milani aan en heeft zo op papier een compleet nieuwe defensie staan.

Extra boost
'Deze week heb ik mijn contract verlengd bij Feyenoord en nu krijg ik een mooie kans om mezelf bij Heracles Almelo verder te ontwikkelen als voetballer en als mens', vertelt Benita op de site van Heracles. 'In de afgelopen weken heb ik ook contact gehad met Jetro Willems en Mohamed Sankoh en zij vertelden goede verhalen over de club. Dat gaf me natuurlijk een extra boost om hier te komen.'

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma vertelt over de komst van Benita: 'Wij zijn enorm blij dat Mimeirhel hier komend seizoen komt voetballen. Hij is een technisch vaardige en aanvallend ingestelde rechtsback die met zijn snelheid de rechterflank kan bestrijken. Na het vertrek van Navajo Bakboord zochten we een rechtsback die onze selectie van extra impuls kan voorzien en met de komst van Mimeirhel is dat gelukt.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.