Heracles Almelo heeft ook z'n tweede duel overtuigend gewonnen. Voor Ruben van Bommel werd het maandag in Maastricht een bijzondere avond.

Jong FC Utrecht
0 - 3
Heracles Almelo

Heracles Almelo had vorige week ten koste van ADO Den Haag met een klinkende zege de ambitie snel terug te keren in de Eredivisie onderstreept. Tegen Jong FC Utrecht zette de ploeg van John Lammers die lijn door. In De Galgenwaard was het duel in de eerste helft al beslist. Nikolai Laursen leverde met twee goals een flinke bijdrage aan het Almelose succes voor rust. Samuel Armenteros had met een treffer ook een aandeel in de voortijdige beslissing van het duel met Jong FC Utrecht. In de tweede helft probeerde Heracles de score verder op te voeren, maar meer leed bleef de thuisploeg bespaard.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 0
FC Dordrecht

Voor Ki-Jana Hoever was het een bijzondere avond. Terwijl de PSV-hoofdmacht zich voorbereidt op het cruciale treffen met Rangers FC, kwam de huurling van Wolverhampton Wanderers met de beloftes aan de aftrap tegen FC Dordrecht. Op De Herdgang kon hij wel een overwinning begroeten dankzij de goal van Jason van Duiven. Voor de zeventienjarige spits was het zijn eerste goal in zijn nog jonge profbestaan.

MVV Maastricht
3 - 1
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda is in De Geusselt tegen een nederlaag aangelopen. De Brabantse ploeg keek na 45 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. MVV dankte die voordelige marge aan de treffers van Koen Kostons en Mart Remans en aan de gemiste kansen van de gasten.

Na ruim een uur deed de achttienjarige Ruben van Bommel NAC meer pijn. De zoon van oud-international Mark van Bommel en kleinzoon van voormalig bondscoach Bert van Marwijk maakte in zijn tweede optreden in de Eerste Divisie zijn eerste treffer in het betaald voetbal. Jort van der Sande deed snel wat terug, maar het was niet meer dan de eretreffer voor NAC.

Telstar
Telstar
0 - 5
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC Zwolle had niet beter kunnen beginnen in Velsen. Chardi Landu opende binnen twee minuten de score en met een lob tekende Tolis Vellios voor de 0-2. De bezoekers zaten op rozen, en al helemaal toen Landu aan de buitenspelval ontsnapte en hij Ronald Koeman Jr. voor de tweede keer verschalkte. In de tweede helft leverde de eerste Zwolse kans meteen een doelpunt op: Luis Görlich scoorde bij een hoekschop. Later nam Thomas van den Belt met een kopbal de 0-5 voor zijn rekening.

FC Eindhoven
2 - 1
Willem II
Willem II

De beste kansen in het eerste kwart van de wedstrijd waren voor Willem II, maar het was FC Eindhoven dat als eerste scoorde. Evan Rottier opende na 23 minuten de score. Daarna kon Willem II totaal geen vuist meer maken in de eerste helft. Ook na rust duurde het lang voordat De Tricolores het de thuisploeg serieus moeilijk konden maken. Een kwartier voor tijd verzorgde Daniel Crowley, kort na de rentree van Michael de Leeuw, met een van richting veranderd schot de gelijkmaker. Dankzij een late treffer van Pjotr Kestens pakte FC Eindhoven toch nog de volle buit.

De Graafschap
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De Graafschap begon met veel energie aan de wedstrijd en werd daarvoor beloond. Nadat de paal al was geraakt, was het Camiel Neghli die er met een schot in de korte hoek 1-0 van maakte. Het lukte De Superboeren echter niet om de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen, want na 38 minuten tekende Thijme Verheijen voor de gelijkmaker. Na rust kwam VVV-Venlo zelfs op voorsprong, via een benutte strafschop van Sven Braken. De Graafschap voerde hierna de druk op, maar scoorde niet.

Roda JC Kerkrade
1 - 0
Jong Ajax
Jong Ajax

Roda JC en Jong Ajax maakten er een onderhoudende eerste helft van in het Parkstad Limburg Stadion. Doelman Rody de Boer hield Roda een paar keer uitstekend op de been, terwijl namens de thuisploeg onder anderen Xander Lambrix gevaarlijk was; de verdediger schoot na 22 minuten rakelings naast. Halverwege de tweede helft brak Dylan Vente de ban. Pierie ontving de bal van zijn keeper, maar dacht zelf de doeltrap te moeten nemen. Hij raapte de bal op, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Vente maakte vervolgens geen fout en besliste de wedstrijd. Beide partijen kwamen hierna nog wel tot enkele mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

Almere City FC
3 - 0
TOP Oss
TOP Oss

De openingstreffer van Faïz Mattoir was hét hoogtepunt in de eerste helft: de middenvelder uit de Comoren vond de kruising na een prachtige pass van Stije Resink. Almere gaf in de eerste helft weinig weg en verdubbelde zeven minuten na rust de marge via Hamdi Akujobi. TOP Oss probeerde hierna wel aan te dringen, maar doelman Nordin Bakker en zijn collega's hielden de rijen goed gesloten. Invaller Manel Royo gooide het duel vervolgens in het slot.

Helmond Sport
1 - 3
Jong AZ
Jong AZ

Jong AZ opende na acht minuten de score in het GS Staalwerken Stadion: een schot van Soulyman Allouch rolde via Helmond-linksback Bryan Van Hove binnen. Helmond liet weinig zien, maar kwam met zijn eerste goede kans wel op gelijke hoogte: Martijn Kaars scoorde met een fraaie lob. Na rust was diezelfde Kaars met een omhaal dicht bij de 2-1, maar Sem Westerveld redde. Na een counter bezorgde Damienus Reverson de bezoekers uit Alkmaar de overwinning. Robin Lathouwers verzorgde in de negentigste minuut het slotakkoord.