Heracles blijft maar winnen en klimt naar derde plek

Heracles Almelo heeft voor de vierde keer op rij gewonnen in de Eredivisie en nestelt zich daardoor in de top van de Eredivisie. Zondag was een bliksemstart genoeg om FC Emmen te verslaan.

Heracles Almelo
2 - 1
FC Emmen
FC Emmen

Emmen werd omvergeblazen in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Heracles stond binnen acht minuten op een 2-0 voorsprong, maar dit had ook een ruimere voorsprong kunnen zijn. Adrián Dalmau had de openingstreffer op zijn schoen, maar maaide in de derde minuut vol over de bal heen. Via Brandley Kuwas (na een solo) en topscorer Kristoffer Peterson (na balverlies Emmen) kwam Heracles alsnog op een riante voorsprong in de beginfase.

Topscorers Eredivisie
Speler Club Goals (penalty's)
1. Kristoffer Peterson Heracles Almelo 8 (1)
2. Nasser El Khayati ADO Den Haag 7 (2)
3. Fran Sol Willem II 6 (1)
Klaas Jan Huntelaar Ajax 6 (1)

De uitclub zette er pas na 25 minuten wat tegenover via een schot van Anco Jansen, maar Heracles hield het initiatief in eigen huis. Tien minuten voor rust werd de feeststemming in Almelo op akelige wijze afgebroken. Emmen-middenvelder Reuven Niemeijer, door de Drenthenaren gehuurd van Heracles, ging knock-out na een botsing met goalie Janis Blaswich.

Na een minutenlange behandeling ging Niemeijer per brancard van het veld en kwam Jafar Arias in het veld. Hij kreeg kort voor rust dé kans op de aansluitingstreffer, maar van dichtbij stuitte hij op Blaswich. Heracles vergat de wedstrijd in het slot te gooien en twintig minuten voor tijd maakte Jansen het weer spannend. De aanvoerder van Emmen werd in de zestien op lompe wijze ten val gebracht door Bart van Hintum en benutte de strafschop vervolgens zelf: 2-1.

Emmen kwam in de tweede helft sterker voor de dag, maar een stormloop van Emmen bleef uit na de aansluitingstreffer, waardoor Heracles alweer voor de vierde keer op rij wint in de Eredivisie. De formatie uit Overijssel staat door de resultaten voorlopig derde, maar kan deze speelronde nog ingehaald worden door Feyenoord. Emmen staat vooralsnog twaalfde in de Eredivisie.