VVV-Venlo heeft zich wat lucht verschaft in de strijd tegen degradatie. Heracles Almelo was een even welkom als gewillig slachtoffer.

VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 0
Heracles Almelo

De eerste ontmoeting dit seizoen met Heracles Almelo was voor VVV uitgelopen op een bittere deceptie met Cyriel Dessers in de hoofdrol. De afstraffing in Twente bleek de zwanenzang van trainer Robert Maaskant, die na de 6-1 nederlaag werd ontslagen.

In De Koel legde VVV in de eerste helft de basis voor een sportieve revanche. De openingstreffer van Danny Post in de 21ste minuut was niet alleen terecht gezien de verhoudingen maar ook het gevolg van geklungel en misverstanden in de Almelose defensie. Uiteindelijk was het van richting veranderde schot van de VVV-aanvoerder het loon van werken voor de thuisploeg.

VVV claimde op slag van rust tevergeefs een strafschop na een actie van Mats Knoester op Oussama Darfalou, die op zijn beurt na ruim een uur een uitgelezen kans op de geruststellende 2-0 onbenut liet. Na goed voorbereidend werk van John Yeboah schoot hij de bal van dichtbij over.

De gemiste kansen bleven zonder gevolgen voor VVV. Heracles bleef lang worstelen met zichzelf. Pas naarmate het eindsignaal naderde ontstond bij de Tukkers de drang meer te laten zien. Mede omdat op advies van de VAR een toegekende strafschop na een actie van Robin Pröpper op Yeboah werd teruggedraaid, hielden de gasten hoop op een ontsnapping. Maar de opleving kwam te laat om een nederlaag te voorkomen. Door de overwinning is VVV naar de veertiende plaats geklommen.