Jong FC Utrecht is hard onderuit gegaan bij Heracles Almelo, dat dankzij FC Dordrecht en Jong PSV een nog mooiere avond kreeg.

Heracles Almelo
6 - 1
Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht was geen partij voor Heracles Almelo, dat na ruim een half uur al zeker was van de drie punten. De benutte strafschop van Nikolai Laursen was het begin van een productieve periode, waarin de Tukkers via Justin Hoogma, Anas Ouahim en Emil Hansson uitliepen naar een comfortabele 4-0 voorsprong.

Jong FC Utrecht deed nog wel wat terug via Mees Rijks, maar met twee treffers stelde Lasse Wehmeyer orde op zaken namens Heracles. Door de Almelose zege werd de tweede plaats verstevigd.

FC Dordrecht
4 - 0
FC Eindhoven

FC Eindhoven heeft een verrassende pas op de plaats moeten maken. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie ging onverwacht ten onder bij FC Dordrecht. Aan de Krommedijk scoorden Pepijn Doesburg en Tidjany Touré voor rust voor de thuisploeg, die na de 3-0 van Touré na ruim een uur de zege niet meer kon ontgaan. In de extra tijd maakte Mauro Savastano het Dordtse feest compleet.

Almere City FC
1 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Jason van Duiven schreef halverwege de eerste helft met zijn schitterende treffer historie. De PSV-belofte was de eerste speler die voor zijn achttiende verjaardag in drie duels op rij in de Eerste Divisie tot scoren kwam sinds het seizoen 2008/09. De spits bleek het goudhaantje tegen Almere City FC. De ploeg van trainer Alex Pastoor moest de nederlaag erkennen na de 0-2 van Van Duiven. De eretreffer van Lance Duijvestijn kwam te laat om het feestje van PSV te verpesten.

Jong AZ
Jong AZ
4 - 3
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Nick Venema was verantwoordelijk voor een pijnlijke misser. De spits van VVV-Venlo maakte het daarna goed door twee keer te scoren, maar het bleek niet genoeg op bezoek bij Jong AZ. De Alkmaarse beloftes deden het namelijk beter dan de Limburgse gasten. Naast een treffer van Lewis Schouten was het Mexx Meerdink die met twee doelpunten de held van Jong AZ was. Ro-Zangelo Daal maakte in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde. De derde VVV-treffer deed daardoor ook geen pijn.

ADO Den Haag
2 - 1
NAC Breda
NAC Breda

Peter Hyballa was positief begonnen aan zijn tweede periode bij NAC Breda. Een week na de ruime zege op Jong AZ incasseerde de Duitse trainer een nederlaag. ADO Den Haag legde in de eerste helft de basis voor het succes. Thomas Verheydt was bij beide doelpunten direct betrokken. Voor de 1-0 van Jordy Wehrmann tekende hij voor de assist, bij de 2-0 duwde Tijs Velthuis na de inzet van de ADO-spits de bal in eigen doel.

In de tweede helft, met vier NAC-wissels in de rust, kwam de Bredase ploeg terug tot 2-1. De treffer van Odysseus Velanas zorgde voor een spannende slotfase, waarin wel een rode kaart viel voor Verheydt maar niet de door NAC gewenste gelijkmaker.

De Graafschap
0 - 1
Telstar
Telstar

De Kist Cup, een eerbetoon aan de wijlen Simon Kistemaker, bleek voor De Graafschap niet de gewenste inspiratiebron. De Superboeren ging onderuit tegen Telstar, dat in Jonathan Mulder zijn matchwinner had. De wedstrijd werd in de slotfase stilgelegd, omdat Telstar-doelman Ronald Koeman werd bekogeld door voorwerpen vanaf de tribune op De Vijverberg.

Willem II
Willem II
5 - 1
Helmond Sport

Willem II kon na twee nederlagen op rij weer een overwinning begroeten. Leeroy Owusu en Elton Kabangu legden voor rust de basis voor het succes. Helmond Sport begroette vroeg in de tweede helft de aansluitingstreffer van Martijn Kaars, maar moest zich daarna door goals van Jizz Hornkamp, Max Svensson en Jeremy Bokila voor het eerst in 2023 gewonnen geven.

TOP Oss
TOP Oss
3 - 0
FC Den Bosch

TOP Oss heeft na drie nederlagen weer het zoet van de overwinning geproefd. FC Den Bosch was het slachtoffer. Jearl Margaritha, Rick Stuy van den Herik en Kyvon Leidsman deden de gasten pijn in Oss.