Heracles Almelo maakt na rust het verschil tegen Go Ahead

Driemaal was inderdaad scheepsrecht voor Heracles Almelo, dat zaterdag tegen Go Ahead Eagles zijn eerste overwinning in de voorbereiding boekte.

Na nederlagen tegen FC Groningen (1-0) en PEC Zwolle (0-1) kon Heracles Almelo wel een succesje gebruiken, maar ook thuis tegen Go Ahead wilde het lang niet lukken voor de ploeg van trainer Frank Wormuth. Pas in de 67ste minuut werd de ban gebroken door Silvester van der Water, die na het uitkappen van Sam Beukema raak schoot. Negen minuten later bepaalde Lucas Schoofs de eindstand na een hoekschop van dichtbij op 2-0.

Heracles Almelo speelt hierna nog vier wedstrijden voor het op 13 september in de eerste speelronde van de Eredivisie thuis speelt tegen ADO Den Haag. Woensdag om 14.30 uur speelt de ploeg van Wormuth een oefenduel met FC Emmen (uit), daarna volgen nog confrontaties met De Graafschap (uit), Telstar (thuis) en Jong FC Utrecht (thuis).