Heracles Almelo heeft opvolger van Dessers binnen

Reacties

Sinan Bakis is de nieuwe spits van Heracles Almelo. De 26-jarige Duitser met Turkse roots heeft dinsdag een driejarig contract getekend bij de Almeloërs.

Heracles Almelo heeft opvolger van Dessers binnen
© nesimages.nl

Heracles moest na het vertrek van Cyriel Dessers op zoek naar een nieuwe frontman. De Belgische spits, die voor een bedrag van meer dan vier miljoen euro naar RC Genk transfereerde, was afgelopen seizoen van grote waaarde door liefst vijftien van de veertig Eredivisie-treffers van Heracles voor zijn rekening te nemen. Daarmee werd hij gedeeld topscorer van Nederland. Een kleine drie weken later heeft Heracles zijn opvolger binnen.

Bakis speelde in de jeugd van Bonner SC en Bayer Leverkusen, voor hij op zijn negentiende naar Turkije vertrok. Na periodes bij Kayserispor en Bursaspor maakte hij in 2018 de overstap naar Oostenrijk. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor laagvlieger Admira Wacker, waar hij in 52 competitieduels goed was voor 16 doelpunten. Zijn contract in Oostenrijk liep nog door tot medio 2021, maar Bakis kiest nu dus voor de stap naar de Eredivisie.

'Heracles Almelo is een goede club voor mij. Ik denk en hoop hier een volgende stap te kunnen maken. Ik verheug me er op om in dit stadion te spelen, doelpunten te maken en overwinningen te vieren', reageert de spits tegenover het clubkanaal van Heracles, dat laat weten dat Bakis over twee weken aansluit bij de groepstraining. Dat betekent dat hij de eerste oefenwedstrijd tegen FC Groningen aan zich voorbij zal laten gaan.

'Sinan is een speler die goed past in het profiel dat we zoeken. Daarbij kijk je natuurlijk naar doelpunten en leeftijd, maar ook naar het speltype. Sinan is een teamspeler die hard werkt en veelzijdig is in zijn manier van doelpunten maken. Met zijn ruime ervaring en specifieke kwaliteiten kan hij veel toevoegen aan onze ploeg', verwacht technisch manager Tim Gilissen.

Bakis is na Delano Burgzorg (was al gehuurd), Rai Vloet en Noah Fadiga de vierde zomeraanwinst van Heracles, dat verder nog op zoek is naar een extra middenvelder en twee centrumverdedigers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.