Henry aast in MLS op revanche na Monaco-fiasco

Reacties

Na een valse start van zijn trainersloopbaan bij AS Monaco hoopt Thierry Henry zich bij Montreal Impact te revancheren. De voormalig aanvaller van Arsenal en Barcelona werd maandag gepresenteerd bij de Canadese club, die uitkomt in de Major League Soccer .

Henry aast in MLS op revanche na Monaco-fiasco
© Pro Shots

De Fransman stond vorig seizoen voor het eerst op eigen benen bij Monaco, na een assistent-trainerschap bij de Belgische nationale ploeg. Daar moest hij na slechts 103 dagen het veld ruimen, omdat ook hij de Monegaskische club niet uit het sportieve dal wist te trekken. Tijdens zijn presentatie bij Montreal Impact blikte hij kortstondig terug op die periode. 'Het is niet geworden wat ik ervan verwacht had', vertelt Henry. 'Er zijn genoeg excuses te bedenken, maar dat heeft nu geen zin meer', aldus de voormalig Frans-international, die wel denkt dat die lastige tijd hem helpt in het verdere vervolg van zijn trainerscarrière. 'De enige fout die je kunt maken is niet leren van de dingen die je in het verleden gedaan hebt.'

Een krap jaar na zijn korte dienstverband bij Monaco staat hij voor een overzees avontuur als trainer en daar heeft hij veel zin in. Een voordeel voor de Fransman is dat Montreal in het Franstalige deel van Canada ligt en Henry op communicatief vlak geen horde hoeft te overwinnen. 'Als je het beste van Europa en Noord-Amerika samenvoegt kom je uit in Montreal', sprak hij liefkozend. 'Het is bijna een soort denkbeeldige brug. Het is een heel diverse stad; mensen uit alle uithoeken van de wereld wonen hier, maar voelen zich toch heel erg met elkaar verbonden.'

Bovendien is de MLS geen onbekend terrein voor Henry. Als speler kwam hij vier seizoenen uit voor de New York Red Bulls en groeide hij uit tot een van de uithangborden van het voetbal op het Amerikaanse continent. In 122 wedstrijden scoorde hij liefst 51 keer en won hij de prijs van populairste van de MLS in 2013. Als trainer krijgt hij de lastige taak The Impact weer eens naar de play-offs te loodsen, iets wat al drie seizoenen niet lukte.

Een van de blikvangers van Montreal Impact is ex-Barcelona- en Ajax-aanvaller Bojan Krkic. Het afgelopen seizoen werd de club negende. Kampioen werd Seattle Sounders, waar onder anderen de Nederlander Kelvin Leerdam onder contract staat. De trainer zal het in de MLS ook opnemen tegen Atlanta United, waar Frank de Boer de leiding heeft als trainer. Het nieuwe seizoen in de MLS begint in februari 2020.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Montreal Impact
Meer over Montreal Impact
Meer MLS
Meer over MLS
Meer T. Henry
Meer over T. Henry
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.