Henk Veerman keert terug bij FC Volendam

Reacties

Henk Veerman keert na zeven jaar terug bij FC Volendam. De 31-jarige spits stond pas een half jaar onder contract bij FC Utrecht, maar zag het uitzicht op speeltijd deze zomer vertroebelen door de komst van Bas Dost en Daishawn Redan.

Henk Veerman keert terug bij FC Volendam
© Pro Shots

En dus keert Veerman terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. In het seizoen 2013/14 beleefde de geboren Volendammer bij Het Andere Oranje zijn doorbraak als prof. In twee seizoenen scoorde de boomlange spits 22 keer in de Jupiler League, waarbij hij vooral in zijn tweede jaar in het betaald voetbal met scherp schoot. Het leidde in 2015 tot een transfer naar SC Heerenveen.

Na een Duits avontuur bij FC Sankt Pauli en een tweede periode in Friesland tekende Veerman begin dit jaar bij Utrecht. In de Domstad zagen ze in de 2 meter 1 lange spits de aanvalsleider die op dat moment in de selectie ontbrak. De bijdrage van Veerman bleef echter beperkt tot een doelpunt in tien duels. Deze zomer nam de concurrentie vervolgens flink toe.

Veerman stelde in gesprek met VI de strijd niet uit de weg te gaan, maar kiest nu toch voor een terugkeer naar Volendam. Voor de gepromoveerde ploeg van trainer Wim Jonk is hij een meer dan welkome versterking, al loopt er met Robert Mühren al een erkend doelpuntenmaker rond aan De Dijk. Veerman is de eerste echte nieuweling, al legde Volendam wel enkele huurlingen langer vast.

Zo is er sprake van een win-win-situatie. Veerman had in Utrecht nauwelijks uitzicht op speeltijd. Daarbij komt dat Utrecht er nog een bescheiden transfersom aan over houdt. De club hoeft niet opnieuw de transfermarkt op. Het heeft met Dost, Anastasios Douvikas en Redan drie volwaardige spitsen. Daarnaast zijn Mimoun Mahi, Moussa Sylla en eventueel Sander van de Streek een optie voor die positie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer H. Veerman
Meer over H. Veerman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.