Hendrix begrijpt flinke investeringen bij Ajax: 'De nood is daar hoog'

Reacties

Ajax haalde in de afgelopen transferperiode Daley Blind en Dusan Tadic weg uit de Premier League en wist zijn grootste talenten én sterspeler Hakim Ziyech voor de club te behouden. De Amsterdammers worden daardoor door velen gezien als dé favoriet voor het kampioenschap. Jorrit Hendrix maakt zich er niet druk om.

Hendrix begrijpt flinke investeringen bij Ajax: 'De nood is daar hoog'

De middenvelder van PSV verschijnt deze week met een uitgebreid interview in de nieuwe VI. In het gesprek komen onder meer het aanstaande avontuur in de Champions League, het Nederlands elftal en de titelstrijd in de Eredivisie aan bod. 

'Ik vind het prima, hoor, dat heel veel mensen Ajax dé titelfavoriet noemen', zegt de middenvelder over laatstgenoemd onderwerp. 'Vorig seizoen werden wij ook niet gezien als favoriet en werden we kampioen. Dat zij spelers uit de Premier League halen, zegt veel over hoe Ajax de afgelopen jaren heeft gepresteerd, denk ik. Zij móéten. Als topclub moet je nu eenmaal eens in de zo veel tijd een prijs pakken. Dat is hen niet gelukt. Dat ze nu zulke bedragen betalen, geeft aan dat de nood daar hoog is.'

'Maar wat ze bij Ajax doen, maakt ons verder niet uit', benadrukt Hendrix. 'Wij zijn onverstoorbaar en gaan verder op de weg die we dit seizoen zijn ingeslagen. Wat de rest zegt of doet, interesseert me niet.' PSV heeft na vier speelronden nog geen fout gemaakt en staat met twaalf punten bovenaan in de Eredivisie. Ajax verspeelde al punten tegen Heracles Almelo (1-1) en staat met tien uit vier tweede.

Aankomende zaterdag gaat PSV op bezoek bij ADO Den Haag en krijgt Ajax bezoek van FC Groningen. Volgende week zondag, op 23 september, staan PSV en Ajax tegenover elkaar in Eindhoven.

Lees deze week in VI en op VI PRO een uitgebreid verhaal met Jorrit Hendrix, de onmisbare schakel van PSV: 'Wij horen in de Champions League thuis.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.