Henderson schakelt hulp Gerrard in voor droomscenario in Engelse titelrace

Reacties

Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson hoopt dat oude bekende Steven Gerrard zondag de helpende hand uitsteekt naar The Reds. Koploper Manchester City kan zondag in eigen huis de Premier League-titel veroveren in een duel met de ploeg van het Liverpool-icoon.

Henderson schakelt hulp Gerrard in voor droomscenario in Engelse titelrace
Southampton
Southampton
1 - 2
Liverpool
Liverpool

Liverpool won woensdag dankzij doelpunten van Takumi Minamino en Joël Matip van Southampton en blijft daardoor tot de laatste speelronde in de Premier League in de race voor het kampioenschap. City ontvangt het Villa van Gerrard met één punt voorsprong op achtervolger Liverpool. The Reds spelen thuis tegen Wolverhampton Wanderers.

Belletje Gerrard
Aanvoerder Henderson houdt hoop voor zondag en refereerde bij Sky Sports aan de ontknoping in de titelstrijd met City in het seizoen 2018/19. Toen werden The Citizens met één punt voorsprong op de ploeg van manager Jürgen Klopp kampioen. In de kampioenwedstrijd leek er toen nog een verrassing in de maak door de openingstreffer van Brighton & Hove Albion (1-4 zege City).

'Het wordt moeilijk, maar we hebben eerder gezien wat er gebeurde tegen Brighton. Toen werd bij ons in het stadion ook gejuicht en dan weet je wat er aan de hand is. De kunst is dan wel om geconcentreerd te blijven spelen', aldus Henderson tegen Sky Sports. 'Hopelijk kunnen Stevie (Gerrard, red.) en Villa ons een groot plezier doen bij City. Ik kan hem nu gelijk wel even bellen', grapte de captain van Liverpool.

Comeback
Liverpool stond half januari nog veertien punten achter op City, maar bleef zeventien competitieduels op rij ongeslagen en won er vijftien in die serie. 'We hebben de strijd nooit opgegeven en gaan nog steeds voor onze kans', zei Klopp na de winst op Southampton. 'We spelen onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De sfeer zal geweldig zijn. Wij moeten ons werk doen en dan gaan we zie hoe het voor ons zal uitpakken.'

Klopp weet dat het Villa van Gerrard donderdag ook nog een duel met Burnley moet afwerken voordat ze afreizen naar Manchester. 'Als we kampioen willen worden moeten wij winnen en Villa minimaal een punt pakken bij City. Ik denk dat City gaat winnen, maar het blijft voetbal. En we moeten ook niet praten alsof Wolverhampton er niet toe doet', aldus Klopp, die tegen Southampton negen wijzigingen doorvoerde na de gewonnen FA Cup-finale van zaterdag. 'We hebben een topprestatie geleverd na negen wijzigingen. Die eer komt het team toe. Als het niet was gelukt was het 1000 procent mijn verantwoordelijkheid geweest.'

'Het is met deze jongens alsof er Ferrari's in de garage staan. Harvey (Elliott), ik weet niet wanneer hij voor het laatst speelde. Curtis (Jones) speelt van tijd tot tijd, Takumi Minamino, het is bijna misdadig dat hij niet vaker speelt en dan hebben we ook nog Oxlade (Alex Oxlade-Chamberlain), die niet eens speelde', besluit Klopp.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.