Hemelbestormer Hertha: Zeefuik op rooftocht met ambitieuze 'Big City Club'

Reacties

Na wekenlang getouwtrek ging de kogel donderdag dan eindelijk door de kerk: Deyovaisio Zeefuik verlaat FC Groningen en speelt komend seizoen bij Hertha BSC. Maar bij wat voor club komt de 22-jarige rechtsback eigenlijk precies terecht?

Hemelbestormer Hertha: Zeefuik op rooftocht met ambitieuze 'Big City Club'
© Pro Shots

Er ging iets meer dan een jaar geleden een schok door Berlijn, toen zich aan de poorten van het Olympiastadion plotseling een man met een gigantische zak geld meldde. Lars Windhorst was de naam, een 42-jarige zakenman, eigenaar van het bedrijf Tennor. BILD noemde hem 'de Steve Jobs van Duitsland'. Zijn plan: voor een slordige 225 miljoen euro wilde hij 49,9 procent van de aandelen in handen krijgen (clubs in Duitsland mogen in eerste instantie niet voor 50 procent of meer in handen zijn van een investeerder) om slapende reus Hertha BSC vervolgens eens flink wakker te schudden. Met andere woorden: de club uit de hoofdstad moest zo snel mogelijk aansluiting gaan vinden bij de Duitse top.

Aan ambities geen gebrek bij Windhorst. 'Hertha BSC kan net als clubs uit Londen en Madrid een Big City Club worden', sprak hij zijn komst tegen Der Spiegel. Uit de transfergeruchten die opdoken, bleken die ambities. Zo bereikte de club een persoonlijk akkoord met toenmalig Arsenal-aanvoerder Granit Xhaka, die botste met de club en de fans, maar uiteindelijk toch in Londen bleef. Ook Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Mario Götze (Borussia Dortmund) en Konrad de la Fuente (toptalent van Barcelona) kwamen niet. Nóg niet.

Want dat Hertha BSC wel degelijk goede spelers aan zich weet te binden, bleek later. Lucas Tousart werd voor een recordbedrag van 22 miljoen weggeplukt bij Olympique Lyon en sluit deze zomer aan, Krzysztof Piatek werd doodleuk overgenomen van AC Milan. Ook werd de buidel getrokken voor Santiago Ascacibar (VfB Stuttgart) en Matheus Cunha (RB Leipzig). De coronacrisis betekent bovendien bepaald niet dat er in Berlijn minder te besteden gaat zijn. 'We zijn bereid nog een keer 100, 150 miljoen euro eigen geld te investeren, als dat nodig zal zijn', zei Windhorst onlangs tegen Süddeutschen Zeitung.

Een deel van dat bedrag is nu dus geïnvesteerd in Zeefuik, die bepaald niet als grote man wordt binnengehaald, maar wel degelijk een puzzelstukje in het hemelbestormende Hertha BSC van Windhorst is. Datzelfde geldt voor keeper Alexander Schwolow, overgekomen van SC Freiburg. In de komende weken zullen ongetwijfeld meer spelers volgen, allemaal met het oog op dat ene doel: op rooftocht door de Bundesliga, op naar de top.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.