Help Fortuna! wint half miljoen bij staatsloterij

Bijna een half jaar geleden leverde de staatsloten-actie van de supportersgroep Help Fortuna! nog een teleurstellende 548,90 euro op. Tijdens de oudejaarstrekking was de oogst nog minder. De 33 halve loten leverden slechts 112,50 euro op.

Bij de extra trekkingen op nieuwjaarsdag was het geluk wel aan Fortuna's zijde. Op het lot met lotnummer BE 047495 viel een miljoen euro. Omdat Help Fortuna! een half lot met het winnende nummer bezit, gaat 500.000 euro naar de fans van de noodlijdende Limburgse club.

De supportersgroep heeft inmiddels een financieel adviseur ingeschakeld om te zien hoe het prijzengeld het beste kan worden gebruikt voor Fortuna. Het lijkt erop dat de gelukkige fans kiezen voor een langdurige financiële ondersteuning om het voortbestaan van hun club te helpen.

Een cynische uitspraak van de voorzitter van de licentiecommissie, die zich bij de presentatie van de plannen van Fortuna om betaald voetbal veilig te stellen liet ontvallen - 'jullie kunnen beter een lot in de staatsloterij kopen' - lag ten grondslag aan de actie.

De optimistische fans lieten zich door de eerdere magere opbrengsten niet uit het veld slaan. 'Helaas, Vrouwe Fortuna was niet met ons', was het commentaar na de eerste trekking waarbij loten werden aangeschaft. Het gevleugelde: 'Het is en blijft een loterij', had toen een bittere nasmaak maar deze keer een uiterst zoete.



Meer opzienbarende en vreemde berichten vind je in de rubriek In de Kantlijn


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen