Helmond Sport zet slechtste seizoenstart in clubgeschiedenis neer

Helmond Sport slaagt er maar niet in een wedstrijd te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdagavond eindigde ook het veertiende duel van dit seizoen niet in een zege: RKC Waalwijk nam de punten mee. Het is de eerste keer in de clubhistorie dat Helmond Sport in de eerste veertien speelronden geen overwinning boekt. FC Eindhoven boekte zaterdag een ruime zege bij FC Dordrecht.

Helmond Sport
0 - 2
RKC Waalwijk

Helmond Sport schoot furieus uit de startblokken, vastberaden om nu eens te winnen. Furghill Zeldenrust schoot echter voorlangs en daarna ontbrak het Joeri Poelmans en Diego Snepvangers aan wat geluk om hun club op voorsprong te zetten. RKC was een stuk effectiever en maakte binnen acht minuten twee doelpunten. Eerst schoot Ezra Walian vanuit de draai raak en daarna tikte Darren Maatsen binnen voor de 0-2.

De thuisclub had daar weinig tegen in te brengen, maar kwam direct na rust wel met een man meer te staan. Walian plantte een elleboog in het gezicht van Nick de Louw en kon met rood inrukken. De overtalsituatie leidde niet tot een comeback: het maximaal haalbare voor Helmond was een schot op de lat van Tibeau Swinnen. De laatste overwinning dateert van 23 maart, toen FC Oss met 2-1 werd geklopt.

FC Dordrecht
0 - 3
FC Eindhoven

FC Eindhoven was tot zaterdag de club die het moeizaamst tot scoren komt dit seizoen, met slechts tien goals in dertien wedstrijden. In het eerste half uur maakten de Brabanders er echter meteen twee in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Na een kans voor Alvin Daniëls was het Elisha Sam die van dichtbij voor 0-1 zorgde. FC Eindhoven bleef doordrukken en werd andermaal kansrijk via Branco van den Boomen, wiens schot gestopt werd. De daaropvolgende kans ging er wél in: een poging van Karim Essikal vanaf de rand van het strafschopgebied werd van richting veranderd en ging binnen (0-2). Na rust breidde Van den Boomen de marge zelfs uit tot drie goals met een schot in de korte hoek. FC Dordrecht kon geen vuist maken en blijft staan op slechts een overwinning dit seizoen.