Borussia Dortmund heeft zich zaterdagmiddag stukgebeten op Eintracht Frankfurt. De koploper liep evengoed een punt uit op concurrent Bayern München. Wout Weghorst was de held van VfL Wolfsburg in Berlijn.

Eintracht Frankfurt
1 - 1
Borussia Dortmund

Frankfurt won slechts twee van zijn zeven Bundesliga-duels in aanloop naar de kraker tegen Dortmund, maar de messen van het gouden trio voorin waren geslepen voor de confrontatie met de koploper. De thuisploeg begon sterk en kreeg via Danny da Costa al vroeg een kans op de openingstreffer. De eerste goal viel echter aan de andere kant. Raphaël Guerreiro legde de bal na een uitstekende actie breed op Marco Reus, die alweer zijn dertiende competitietreffer van het seizoen maakte: 0-1.

Een kwartier later viel de gelijkmaker. Da Costa haalde een counter van Dortmund eruit en gaf de bal goed voor bij de tweede paal, waar Luka Jovic knap raak volleerde. De Servische spits nam de topscorerstitel zo weer over van Reus. Na de rust opende Dortmund de jacht op de 1-2, maar de ploeg van trainer Lucien Favre kwam maar niet door de defensie van Frankfurt heen. Dortmund verspeelde zo twee punten, maar doet toch goede zaken in de Duitse titelrace. Door de nederlaag van Bayern München bij Bayer Leverkusen, loopt BVB een punt uit op de concurrent.

Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 1
VfL Wolfsburg

Er stonden drie Nederlanders aan de aftrap in het Olympiastadion. Karim Rekik had een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl Wout Weghorst en Paul Verhaegh begonnen bij Wolfsburg. De grootste kans in de eerste helft was voor Rekik. De verdediger nam het doel van de bezoekers onder vuur uit een vrije trap, maar raakte de lat.

Halverwege de tweede helft brak een andere Nederlander het verzet. Weghorst schoof een lage voorzet van Jérôme Roussillon uitstekend bij de tweede paal binnen: 0-1. De zevende Bundesliga-treffer van de 26-jarige spits bleek genoeg voor de zege voor Wolfsburg, dat door de driepunter stijgt naar de zesde plaats.

1. FC Nürnberg
1 - 1
Werder Bremen

Met Davy Klaassen en Milot Rashica in de basis had Werder Bremen heel veel balbezit in Nürnberg, maar tot echte kansen kwamen de bezoekers lange tijd niet. De gastheren, waar Virgil Misidjan een basisplaats had, waren wel gevaarlijk uit de counter.

In de 64ste minuut brak Werder dan toch het verzet. Linksback Ludwig Augustinsson bracht de bal met een omhaal bij Johannes Eggestein, die simpel kon binnentikken: 0-1. Nürnberg gaf zich echter niet gewonnen en kreeg loon naar werken. Mikael Ishak maakte de zo belangrijke gelijkmaker voor de gastheren, die daardoor de laatste plaats in de Bundesliga verlaten.

1899 Hoffenheim
1 - 1
Fortuna Düsseldorf

Met Joshua Brenet en zonder de aan FC St. Pauli verhuurde Justin Hoogma begon Hoffenheim prima aan de wedstrijd tegen Fortuna Düsseldorf. Andrej Kramaric opende na een kwartier de score met een rake strafschop: 1-0. De promovendus had weinig in te brengen, maar kwam op slag van rust toch op gelijke hoogte. Rouwen Hennings knikte een scherp aangesneden voorzet van Kevin Stöger goed binnen bij de eerste paal: 1-1.

Trainer Julian Nagelsmann wisselde offensief, maar het lukte zijn ploeg in de tweede helft niet de winnende treffer te maken. Het betekende de zevende (!) remise van Hoffenheim in de laatste negen Bundesliga-wedstrijden. De ploeg van Nagelsmann ziet Wolfsburg en Leverkusen daardoor passeren op de ranglijst.