Hekkensluiter PEC Zwolle doet na tweede zege op rij weer helemaal mee

Reacties

PEC Zwolle geeft een duidelijk teken van leven in de strijd om handhaving. Op bezoek bij een zwak SC Heerenveen boekte de hekkensluiter van de Eredivisie zaterdag zijn tweede zege op rij. De achterstand op nummer zestien Sparta Rotterdam bedraagt nog maar twee punten.

Hekkensluiter PEC Zwolle doet na tweede zege op rij weer helemaal mee
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

PEC wist in de eerste achttien speelronden maar één keer te winnen en was daardoor voor velen al een zekerheidje voor directe degradatie. De ploeg van Dick Schreuder is echter goed uit de winterstop gekomen en heeft zijn puntentotaal in twee duels verdubbeld. Vorige week werd Willem II op het eigen veld verslagen en zaterdagavond moest SC Heerenveen eraan geloven. Voor PEC betekende dit de eerste uitoverwinning sinds 24 april: ook toen won de ploeg in Heerenveen.

© Pro Shots

Zaterdagavond werd aanvoerder Bram van Polen de matchwinner in het Abe Lenstra Stadion. De verdediger benutte in de elfde minuut een strafschop, die was gegeven na een handsbal van Rami Kaib. Opvallend feitje: dit was al de vijfde goal die Van Polen maakte tegen Heerenveen. Tegen geen enkele club maakte het PEC-boegbeeld meer doelpunten in zijn carrière.

Siem de Jong kwam na een klein halfuur dicht bij de gelijkmaker. Hij nam de bal na een pass van Tibor Halilovic geweldig aan en ramde de bal op de lat. Aan de overkant schoot nieuwkomer Oussama Darfalou in de handen van Xavier Mous. Heerenveen-coach Johnny Jansen was duidelijk niet tevreden over wat hij zag en bracht voor de tweede helft direct drie nieuwe spelers binnen de lijnen. Kaib, Anthony Musaba en Anas Tahiri werden uit de ploeg gehaald.

Van een schokeffect was niet bepaald sprake. Darfalou kreeg opnieuw een grote kans om zijn eerste goal voor PEC te maken, maar weer stuitte hij op Mous. De doelman redde ook bij een schot van Mustafa Saymak. Zo verzuimde PEC (net als midweeks in de bekerwedstrijd tegen NAC Breda) om bij een nipte voorsprong verder afstand te nemen. In Breda kwam dat de ploeg nog duur te staan en in Heerenveen kreeg Henk Veerman de kans om het gebrek aan scherpte af te straffen. Hij was zelf echter ook niet scherp en liet een grote kans op de gelijkmaker onbenut.

De 0-2 van Gervane Kastaneer werd afgekeurd vanwege buitenspel en dus bleef Heerenveen in leven. De Friezen lieten echter veel te weinig zien om aanspraak te mogen maken op een goed resultaat. PEC trok de drie punten over de streep en mag weer omhoog kijken. Over twee weken wacht voor de opgeleefde rode lantaarndrager de thuiswedstrijd tegen NEC.

SC Heerenveen Nederland

PEC Zwolle Nederland

PEC Zwolle Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Sparta Rotterdam
34
8
11
15
30-48
-18
35
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.