Hekkensluiter doet Ajax-opponent Young Boys op meer fronten pijn

Reacties

Young Boys heeft allerminst vertrouwen getankt op weg naar de eerste ontmoeting met Ajax. De stunt van hekkensluiter FC Vaduz was meer schade dan alleen het puntenverlies.

Hekkensluiter doet Ajax-opponent Young Boys op meer fronten pijn
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
1 - 1
FC Vaduz
FC Vaduz

De Europa League-wedstrijd in Amsterdam wierp zijn schaduw al vooruit. Young Boys-trainer Gerardo Seoane stuurde zaterdag de B-garnituur het veld in, met het idee zijn vaste waardes rust te gunnen.

Gezien het puntenverschil op de ranglijst – 30 punten - was het op voorhand geen gewaagde gok. De wedstrijd bleek een andere realiteit. Young Boys had alle moeite het verschil te maken. De gasten uit Liechtenstein bleven in de eerste helft overeind, al hadden ze daarbij wel de hulp van het aluminium nodig.

Na rust ging het van kwaad tot erger voor Young Boys. In de 55ste minuut zette Dejan Djokic FC Vaduz zelfs op voorsprong. Voor de tegenstander van Ajax had deze goal meer gevolgen. Doelman David Von Ballmoos had namelijk een schoen van Djokic in zijn gezicht gekregen en moest worden vervangen. Nog tijdens de wedstrijd werd hij naar een ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Het vermoeden bestaat dat er sprake is van een hersenschudding, waardoor hij er tegen Ajax niet bij kan zijn.

Young Boys slaagde er wel in de nederlaag te voorkomen. Jordan Siebatcheu tekende in de 81ste minuut met een kopbal voor de gelijkmaker. Het derde gelijkspel op rij in de Zwitserse competitie is gezien de voorsprong op de concurrentie geen probleem, maar de 1-1 tegen de hekkensluiter zal Seoane wel aan het denken zetten in de voorbereiding op de wedstrijd van donderdag in Amsterdam.

Super League

Stand Super League 2020/2021

Zwitserland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
BSC Young Boys
36
25
9
2
74-29
+45
84
2
FC Basel
36
15
8
13
60-53
+7
53
3
Servette
36
14
8
14
45-56
-11
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Analyse: waarom Ajax moet opletten tegen het razendsnelle Young Boys
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.