Heitinga ziet reactie bij aanvallers: 'Dat hebben we aangegeven bij ze'

Reacties

Het bleef te lang spannend volgens Ajax-trainer John Heitinga, maar de coach was tevreden met het veldspel van zijn ploeg tegen FC Utrecht. Heitinga ging ook in op de wisselwerking tussen Steven Bergwijn en Brian Brobbey.

Heitinga ziet reactie bij aanvallers: 'Dat hebben we aangegeven bij ze'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Brobbey was tegen FC Utrecht spits, Bergwijn stond daarachter. 'Dat was een explosieve combinatie', vond Heitinga. 'Stevie kan accelereren als hij wegdraait. Hij is goed tussen de linies en Brobbey is goed als aanspeelpunt. Als je daar kort onder komt, wordt het gevaarlijk. Ze moeten voor elkaar gaan bewegen en dat ook zonder bal doen. Wat we van ze vroegen, kwam terug in deze wedstrijd', analyseerde de coach bij ESPN.

Al enkele duels op rij is Brobbey de eerste spits van Ajax, hij vocht zich terug na een moeizamere periode. Daarover is gesproken met de spits, maar ook met de volledige aanvallende linie. Daar hintte Heitinga op. 'We hebben het bij hem, en niet alleen bij hem, aangegeven. Het verdedigen begint voorin. Je creëert kansen en kan er echt wel eens eentje missen, maar zij (de aanvallers, red.) moeten eerste reactie geven. Dat ging vandaag goed, het is alleen jammer dat je niet meer goals maakt en sneller afstand neemt.'

Brobbey zelf verscheen ook voor de camera en hij deelde zijn goede gevoel. 'Ik ben weer eens belangrijk met een goaltje en we pakken drie punten. Het is lekker dat ik weer veel speel, dan kom je in je ritme.' Wat voor Ajax ook lekker is, is dat PSV niet wist te winnen van SC Heerenveen. 'We leven nog', concludeerde Brobbey met een glimlach. Ajax maakt nog kans op de tweede plek en dus Champions League-voetbal, maar heeft dat niet in eigen hand.

Op bezoek bij FC Twente moet Ajax winnen, om vervolgens te hopen dat AZ in de laatste speelronde wint van de Eindhovenaren. Trainer Heitinga zal daarna ook duidelijkheid geven over zijn toekomst. 'Ik focus me op de volgende wedstrijd. Het is bijna einde seizoen, het einde nadert en dan komt er snel duidelijkheid', doelt Heitinga op zijn aflopende contract als hoofdtrainer.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
6
Sparta Rotterdam
34
17
8
9
60-37
+23
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.