Heitinga verdedigt Bassey na Klassieker: 'Weten waar we hem moeten helpen'

Reacties

Ajax-trainer John Heitinga heeft het na de verloren Klassieker tegen Feyenoord opgenomen voor Calvin Bassey. De Nigeriaans-Engelse verdediger kreeg de nodige kritiek over zich heen na de nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

Heitinga verdedigt Bassey na Klassieker: 'Weten waar we hem moeten helpen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Heitinga erkent dat Bassey nog stappen moet maken. 'De verdedigende kwaliteiten van Calvin zijn te prijzen, maar we moeten ervoor zorgen dat we hem helpen aan de bal', vertelde de trainer van Ajax, die niet overwoog om de Nigeriaans-Engelse verdediger naar de kant te halen in het duel met Feyenoord.

'Hij wisselt goede met mindere momenten af, dat weten we. Kenneth Taylor is degene die dan meer aan de bal moet komen. Wil je een opbouw creëren vanuit drie plus één, dan moet Calvin de middelste zijn. Jurriën Timber rechts en Kenneth Taylor links van hem. De momenten dat we dat voor elkaar kregen, zag je gelijk dat we gevaarlijk werden en onder de druk van Feyenoord uit voetbalden', verklaarde Heitinga.

'Soms moet je ook gewoon de bal erachter leggen. Calvin had een geweldige bal op Bergwijn. Het is aan ons om dat nog meer af dwingen. Calvin is zelf ook kritisch. Het mooie is wel dat hij door blijft gaan. Hij gaat geen verstoppertje spelen. Er zijn heel veel spelers die dan de bal helemaal niet meer willen hebben. Dat dit een ontwikkelpunt is, dat weten we.'

'Maar Calvin staat daar ook vanwege zijn verdedigende kwaliteiten, dan moeten anderen zorgen dat we het spel in beweging krijgen. Het is een teamsport. Je doet het samen. Ik vind dat we te veel de nadruk leggen op Calvin nu. We prijzen hem namelijk ook voor zijn verdedigende kwaliteiten. Het is een jongen, die leergierig is. Dat hij het niet goed heeft gedaan aan de bal, dat weten we. Dan weten we ook waar we hem moeten gaan helpen', besluit Heitinga. Het verschil tussen koploper Feyenoord en Ajax is na zondag zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.