Heitinga trekt pijnlijke conclusie na nederlaag bij PSV

Reacties

John Heitinga is zwaar teleurgesteld in het feit dat de kwaliteiten in zijn team niet tot uiting kwamen in de topper in Eindhoven. De Ajax-coach vond zijn elftal te slordig en wees de zeventienjarige Jorrel Hato aan als de Ajacied die nog het hoogste niveau haalde.

Heitinga trekt pijnlijke conclusie na nederlaag bij PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Ajax
Ajax

Op welk vlak heeft Ajax de strijd met PSV verloren? Heitinga sprak na de 3-0 nederlaag van 'een stukje effectiviteit', toen die vraag werd opgeworpen, maar was in het interview bij ESPN ook wel degelijk kritisch op het spel van zijn ploeg. 'We zijn een aantal keer de trechter ingelopen en daar hebben ze ons een paar keer pijn kunnen doen. Ik vond ons vooral slordig en ongeduldig. Op de momenten dat je wel gaat voetballen, zie je dat je domineert in balbezit. Maar dat moet je omzetten in grote kansen. We hebben een aantal goede mogelijkheden gekregen met Brian Brobbey nog, alleen waren zij vandaag een stuk effectiever dan wij', baalde Heitinga.

De oud-verdediger constateerde dat Ajax na de 1-0 van Luuk de Jong in de dertiende minuut achter de feiten aan had gelopen. Bij dat vroege doelpunt ging achterin weer het een en ander mis bij de Amsterdammers, die in drie duels met PSV dit seizoen in totaal al tien goals incasseerden. Heitinga: 'Het begint natuurlijk altijd met dat je de voorzet eruit moet proberen te halen. En dan het strafschopgebied, het gevecht tussen jou als verdediger en de spits... Met die eerste goal speelden we PSV in de kaart. Dan weet je wat voor wedstrijd je kunt verwachten, je weet dat het tempo er dan uit wordt gehaald.'

Heitinga werd voorgelegd of hij niet teleurgesteld is in de inbreng van spelers als Dusan Tadic, Steven Berghuis en Steven Bergwijn in de topwedstrijden tot nu toe dit seizoen. Hij nam die spelers in bescherming, maar tegelijkertijd was het veelzeggend dat de jeugdige Hato naar voren werd geschoven als beste man aan Ajax-zijde. 'Het is een heel moeilijk seizoen. Je wilt dat je creatieve spelers het verschil kunnen maken. Ik denk dat Hato vandaag onze beste man op het veld was. Dat zegt wel veel. Als team zijnde kunnen én moeten wij naar een hoger niveau. We moeten het kritisch bekijken op weg naar volgend seizoen', concludeerde Heitinga.

Jorrel Hato was in ons rapport ook de enige Ajacied die een voldoende kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.