Heitinga kiest bij Ajax voor Hato én Wijndal tegen FC Groningen

Reacties

Ajax-trainer John Heitinga laat Jorrel Hato (17) op bezoek bij het al gedegradeerde FC Groningen in het centrum van de achterhoede starten. Daardoor komt er een plekje vrij op links voor Owen Wijndal en moet Davy Klaassen het met een reserverol doen.

Heitinga kiest bij Ajax voor Hato én Wijndal tegen FC Groningen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 3
Ajax
Ajax

In het laatste duel dat Ajax afwerkte, het 0-0 gelijkspel tegen AZ, maakte Hato na rust indruk als centrale verdediger. Bovendien gaf hij zelf aan dat dat zijn favoriete positie is. Heitinga reserveerde na afloop van de remise lof voor de pas zeventienjarige verdediger en laat hem nu dus starten vanuit het centrum.

In het duel met AZ maakte Mohammed Kudus zijn rentree na blessureleed, maar wisselde Heitinga hem mede door die fysieke problemen van daarvoor in de rust. Kudus begint nu opnieuw in de basis. Steven Berghuis ontbrak door fysieke klachten tegen de Alkmaarders en is er ook zondag nog niet bij.

Steven Bergwijn is de linksbuiten bij Ajax, hij moet samen met Kudus spits Brian Brobbey van goede aanvoer voorzien. In zijn rug start Dusan Tadic als nummer 10. Edson Álvarez is dit keer als middenvelder geposteerd. Dat betekent dat er bij Ajax op het middenveld ruimte is voor Kenneth Taylor, maar niet voor Klaassen. Bij FC Groningen is er zondag een eerste basisplek voor Jorg Schreuder.

Ajax moet met het oog op de strijd bovenin de Eredivisie winnen. De Amsterdammers staan als nummer drie al vijf punten achter op nummer twee PSV, maar hebben maar een voorsprong van twee punten op AZ. Koploper Feyenoord is al lang en breed uit zicht. De nummer drie in Nederland verdient een ticket voor de play-offs van de Europa League, terwijl de nummer vier moet al in de derde voorronde van de Conference League aan de slag. Een scenario dat Ajax zal willen voorkomen.

Bekijk hieronder de opstellingen:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.