Heitinga geeft uitleg over passeren van Taylor

Reacties

John Heitinga is nog zoekende wat betreft de juiste invulling van zijn middenveld bij Ajax. Tegen NEC is Kenneth Taylor uit de ploeg gehaald. Heitinga legde voor aanvang van het duel uit waarom.

Heitinga geeft uitleg over passeren van Taylor
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Taylor was onder Heitinga steeds basisspeler, als defensieve middenvelder, maar moet voor zondag hopen op een invalbeurt. Ajax begint met Edson Álvarez, Davy Klaassen en Steven Berghuis op het middenveld. Álvarez stond in de laatste weken steeds achterin, maar daar krijgt Calvin Bassey nu weer de kans.

Het passeren van Taylor is een tactische keuze geweest, vertelde Heitinga aan ESPN. 'Je kijkt naar de balans voor je eigen groep en voor vandaag hebben we nu deze keuze gemaakt', zei de trainer. 'We hebben een aanvallende ploeg, met jongens die veel risico in hun spel nemen. Dan moet je zorgen dat je goed staat.'

Eerder werd Klaassen al eens gepasseerd door Heitinga. 'Dat had nu ook gekund, maar wij denken dat deze opstelling het beste is voor deze wedstrijd. Dat is ook mooi als je zo'n brede groep hebt; Kenneth moet dit nu als motivatie gebruiken voor als hij erin komt.'

'Je ziet dat we op het middenveld nog zoekende zijn', besloot Heitinga. 'We hebben een tijdje met hetzelfde middenveld gespeeld, en in bepaalde fases hebben we toen ook goed gespeeld, maar op momenten zijn we toen ook kwetsbaar geweest.' Dat probeert Heitinga er dus uit te krijgen.

Ajax-NEC begint om 16.45 uur. Volg het duel via VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.